1-Wadi E Hitan Nationaal Park in Egypte

 

Denkt u dat het bezoeken van 5000 jaar oude graven en tempels de oudheid ingaat? Probeer 40 miljoen jaar oude walvissen! Wadi Al-Hitan, 240 kilometer ten zuidwesten van Caïro, staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO, de overblijfselen van de oude Tethyszee, toen Egypte bedekt was met water en zeekoeien, krokodillen en schildpadden zwommen. Maar zijn grootste roem is de glimp die het biedt in de evolutie van walvissen.

Vijftig miljoen jaar geleden wandelden walvisvoorouders op het land terwijl ze ook jaagden in de ondiepe zeeën, net zoals zeeotters dat tegenwoordig doen. In de komende 10 miljoen jaar ontwikkelden archeocetes (oude walvissen) een meer mariene levensstijl. In 2016 opende het Wadi Al Hitan Fossil and Climate Change Museum met uitstekende tentoonstellingen in het Engels en het Arabisch die de veranderingen in het milieu in de tijd in het gebied beschrijven en hoe landgebaseerde zoogdieren evolueerden om terug te keren naar de zee. Maar de fossielen staan ​​niet alleen in vitrines. Hele skeletten van Basilosaurus en Dorudon die nog steeds kleine achterpoten behouden die niet worden gezien bij moderne walvissen, worden tentoongesteld langs een wandelpad bezaaid met ongewervelde fossielen en botten.

Wadi Al-Hitan ontvangt slechts ongeveer 1000 bezoekers per jaar. Toegang is via 4 WD-voertuigen over een zandgeblazen weg. Onze chauffeur vond het leuk om ons af en toe offroad te geven om door zandduinen te navigeren en te pronken met zijn voertuigacrobatiek.

Wadi E Hitan Nationaal Park in Egypte

2-Climate Change Museum

Het onlangs voltooide Wadi Hitan Fossil and Climate Change Museum bevat het grootste intacte "Basilosaurus isis" walvisfossiel en een unieke collectie fossielen die nergens anders ter wereld te vinden is. Wadi El Hitan is door klimaatverandering getransformeerd van zee naar een hyper-aride woestijn gedurende miljoenen jaren. Het museum wil het publiek informeren over klimaatverandering en het bewustzijn vergroten over het voorkomen van de negatieve effecten ervan op het milieu en de mensen.

Het museum is gebouwd door het Ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties in samenwerking met de regering van Egypte en de financiële steun van de regering van Italië binnen een collectief pakket van acties dat wordt uitgevoerd om het behoud van beschermde gebieden te ondersteunen, ecotoerisme te bevorderen en duurzaam ontwikkeling verbindt milieubescherming en duurzaam gebruik van natuurlijke hulpbronnen.

Climate Change museum
Excursies Egypte 3 daagse excursie naar de Witte woestijn en wadi el Hitan vanuit Caïro

3 daagse excursie naar de Witte woestijn en wadi el Hitan vanuit Caïro

Geniet van een driedaagse reis naar de witte woestijn en Wadi Al Hitan (walvissenvallei) vanuit Caïro.Ontdek de Egyptische woestijn en geniet van de ongerepte natuur! Tijdens deze unieke avontuurlijke ervaring word je naar Bahariya Oasis en Fayoum Oasis gereden.Ontdek het is ‘Wadi Al Hitan’. De site van vandaag is een beschermd gebied en een natuurlijke erfgoedsite die in 2005 door UNESCO is toegevoegd als werelderfgoed, ontdek deze geweldige plek met een 4 * 4-auto.

VanEUR 400
Boek Nu!
Excursies Egypte Dag excursie naar El Fayoum vanuit Caïro

Dag excursie naar El Fayoum vanuit Caïro

Dag excursie naar Fayoum Oasis vanuit Caïro, Bezoek het museum van Kom Aushim, Karanis City, Hawara-piramides Fayoum Meer en Wadi El Rayan. Fayoum Oorspronkelijk heette het Shedet in het oude Egypte,de Grieken noemden het Crocodilopolis of Krocodilopolis, de Romeinen noemden het Arsinoë en de Arabieren Madinat Al Fayoum. Het is een van de oudste steden van Egypte, mogelijk de wereld en het was de zetel van aanbidding van de krokodilgod "Sobek".

VanEUR 85
Boek Nu!
Excursies Egypte Driedaagse excursie naar Fayoum oase vanuit Caïro

Driedaagse excursie naar Fayoum oase vanuit Caïro

Driedaagse excursie naar Fayoum-oase vanuit Caïro, bezoek het museum van Kom Aushim, Karanis stad, Hawara Pyramid,de Meer van Karoenen Wadi El Rayan. Fayoum Oorspronkelijk heette Shedet in het oude Egypte, de Grieken noemden het Crocodilopolis of Krocodilopolis, de Romeinen noemden het Arsinoë en de Arabieren Madinat Al Fayoum.Het is een van de oudste steden van Egypte, mogelijk de wereld en het was de zetel van de aanbidding van de krokodilgod, "Sobek".

VanEUR 400
Boek Nu!
Excursies Egypte Twee daagse excursie naar fayoum oase vanuit Cairo

Twee daagse excursie naar fayoum oase vanuit Cairo

Twee daagse excursie naar Fayoum Oase  vanuit Caïro, bezoek het museum van Kom Aushim, Karanis City, Hawara Pyramid,Het Meer van Karoen en Wadi El Rayan. Fayoum Oorspronkelijk Shedet genoemd in het oude Egypte, noemden de Grieken het Crocodilopolis of Krocodilopolis, de Romeinen noemden het Arsinoë en de Arabieren Madinat Al Fayoum. Het is een van de oudste steden van Egypte, mogelijk de wereld en het was de zetel van de aanbidding van de krokodilgod, "Sobek". Op de tweede Enjoy-reis naar Wadi El Hitan, het Museum of Climate Change museum, het Magische meer, Madi Madi-tempel

VanEUR 290
Boek Nu!
Excursies Egypte Wadi Al Hitan dag excursie vanuit Caïro

Wadi Al Hitan dag excursie vanuit Caïro

We bieden een unieke dagtocht naar Wadi Al Hitan (walvissenvallei) vanuit Caïro met overnachting in kamperen in de woestijn, ontdek het is lsquo; Wadi Al Hitan 'De site vandaag is een beschermd gebied en een natuurlijke erfgoedsite toegevoegd in 2005 door de UNESCO als werelderfgoed, ontdek deze geweldige plek met 4Stars4 car

VanEUR 130
Boek Nu!
Excursies Egypte Wadi Al Hitan tweedaagse excursie vanuit Cairo

Wadi Al Hitan tweedaagse excursie vanuit Cairo

We bieden een unieke tweedaagse excursie naar de Fayoum-oase en de walvale vallei(Wadi Al Hitan) vanuit Cairo met Overnachting op Camping in de woestijn, Discover It's 'Wadi Al Hitan' De site van vandaag is een beschermd gebied en een natuurlijke erfgoedlocatie die in 2005 is toegevoegd door de UNESCO als Werelderfgoed, ontdek deze geweldige plek met een 4 * 4 auto

VanEUR 300
Boek Nu!