10 Topattracties in Siwa oase

 

Siwa is anders, het is Egyptisch, maar  ook Noord-Afrikanen. De meeste Siwans zijn Berbers, een volk dat over de Noord-Afrikaanse kust zwierf van Tunesië tot Marokko

 

De Berbers zijn de echte inheemse bevolking van de westelijke woestijn, al vanaf 10.000 v.Chr De Siwan-taal, tradities, riten, kleding, decoraties en gereedschappen zijn meestal vreemd aan de andere oases in de westelijke woestijn Ze zijn vooral afgestemd op mensen uit de Maghreb, de noordelijke kust van Afrika van Tripoli tot Marokko Siwa, bekend in Paleolithische en Neolithische tijden. Het werd Santariya genoemd door de Arabier.

 

De oase van Jupiter-Amun, Marmaricus Hammon Er is weinig bekend over Siwa tijdens de duizenden jaren van de oude Egyptenaren-beschaving. Geen monumenten uit een van de drie belangrijkste Egyptenaren periode. de oude, middelste of nieuwe koninkrijken zijn gevonden in Siwa.

 

Er zijn aanwijzingen dat, samen met andere oases. Het werd gekoloniseerd door Ramses de Derde. Bewijs bestaat uit de zesentwintigste dynastie (66-3-525 v.Chr.) Om aan te geven dat Siwa in die tijd deel uitmaakte van het Egyptische rijk. Toen de Grieken zich eenmaal in Cyrene vestigden (in het huidige Libië), vertelt de legende ons dat het orakel van Amun werd ontdekt en verheven tot een ereplaats onder de Grieken, een voor een kwamen de grote leiders voor advies en focus, zij moesten de grote ontberingen doorstaan ​​om hun zoektocht te bereiken.

 

De belangrijkste bezoekers van allemaal was Alexander de Grote. Alexander de grote en Siwa-oase Na het veroveren van Egypte (331 v.Chr.) En het stichten van de stad Alexandrië, maakte Alexander zoals Perseus en Hercules voor hem de lange en vermoeiende achtdaagse reis ver in de woestijn om het beroemde orakel van Amun te raadplegen. De Campain van Alexander raakte verdwaald, raakte uit het water, halverwege de woestijnroute verloren de gidsen hun weg.

 

De expeditie werd alleen gered door Wonderbaarlijke tussenkomst van twee sissende slangen die de Caravan Siwa binnenbrachten Aardrijkskunde De Siwa-depressie, 82 kilometer lang en 9 tot 28 kilometer breed, is de verste Egyptische depressie uit de Nijlvallei De noordelijke helling bestaat uit een systeem van baaien en uitbijterbergen gesneden door wadi's en passen. Het zuidelijke deel van de oase, inclusief de helling, wordt overspoeld door duinen van de grote zandzee die zich uitstrekt over 500 kilometer ten noorden naar het zuiden en -60 tot 80 kilometer.


1-Het fort van Shali

Gebouwd op een heuvel binnen een beschermende muur die oorspronkelijk werd doorbroken door een enkele poort, diende het doolhof van modderstenen gebouwen dat het fort omvat bijna 8 eeuwen lang de mensen van de oase. De inwoners moesten in de nauwe wijken wonen en hun dieren delen, die elke avond het fort in werden gedreven.

De enorme brokken zout die zo veel voorkomen in de Siwa-oase werden gebruikt in de bouw van het fort, omdat ze de muur hebben versterkt, is regen helaas meer destructief voor het fort gebleken dan alle menselijke indringers

The Fortress at Shali

2-Gebel Al Dakrur

 

Gebel Al Dakrur, slechts een paar mijl ten zuiden van Shali, is zichtbaar vanaf alle punten in de oase en de drievoudige toppen dienen als een goed herkenningspunt wanneer u naar het oosten of westen reist. Het uitzicht vanaf de top van deze berg is uitstekend. Zandkuren in Siwa-oase Er zijn drie artsen in Dakrur beroemd om hun zandkurenbehandeling van reuma en artritis. Een zandbad wordt genomen tijdens de warmste maand van het jaar (juli tot september). Patiënten uit Zweden en Duitsland maken de reis naar Siwa-oase voor de kuren. Ze verblijven in een van de klinieken aan de voet van de berg, vroeg elke ochtend graven arbeiders ondiepe graven in het zand langs de hellingen om de zon het gebied te laten verwarmen. Op de middag wanneer de zon het meest intens is, liggen de patiënten in de holte en bedekt met extra heet zand, wordt er minder zand opgestapeld in het gebied rond het hart, hier wordt de patiënt naar een nabijgelegen tent gebracht, in warme dekens gewikkeld en gevraagd om kruidenthee en kippensoep te drinken, duurt de behandeling vijf tot zeven dagen gedurende welke het de patiënt verboden is om te baden of koude te drinken

GEBEL AL DAKRUR


3- Cleopatra water bron

 

De bronnen van Siwa zijn beroemd in de hele westelijke woestijn, de bron van de zon of het bad van Cleopatra, wordt door reizigers naar Siwa genoemd sinds de dagen van Herodotus, de legende beweert dat Cleopatra hier zwom toen ze Siwa-oase bezocht, dus het moet zijn veronderstelde, deed Alexander de grote

Cleopatra`s Bath


4-De tempel van het Orakel

Het is een spectaculaire tempel, de tempel van Amun, gebouwd tijdens de zesentwintigste dynastie, de tempel en zijn orakel bloeiden in de Griekse en Romeinse tijd
De tempel werd gebouwd op een top van bergen. De ruïnes van de tempel kunnen worden bereikt door een goed gemarkeerd pad langs de rotswand te beklimmen.
Volgens een legende werd de tempel gebouwd ter ere van ham, de zoon van Noach, door Danaus de Egyptenaar, een andere legende vertelt het fundament van de tempel aan de Griekse god Dionysus. Terwijl verloren in de westelijke woestijn. Dionysus verging van de dorst, toen een ram verscheen en hem naar de bron van Agroumi leidde, in dankbaarheid richtte Dionysus deze tempel op.
Oracle, Manifestations of God, werd zeer vereerd in de oude wereld, in staat om in de toekomst te zien dat ze regelmatig werden geraadpleegd voordat belangrijke beslissingen werden genomen
gemaakt
Er wordt aangenomen dat Alexander de Grote het Siwan-orakel wilde raadplegen om bevestiging te vragen dat hij de zoon van Zeus was. De Griekse god van de goden, toen hij en zijn gevolg aankwamen, werd een manifestatie van het orakel door de stad geparadeerd vergezeld door tachtig priesters. Na zijn bezoek aan het orakel, telkens wanneer zijn beeld op de munt verscheen, werd Alexander getoond met horens van de ram , het symbool van Amun, de god van de goden in Egypte

The temple of the Oracle


5-zonsondergang bij Fatnas Meer

Fatnas is een klein eiland in Birket Siwa, je kunt het te voet of met de fiets bereiken, het is een prachtige plek om te zitten en te genieten van de zonsondergang, je krijgt een spectaculair uitzicht op het meer met Gebel Bayda en Hamra vormen de achtergrond in het westen , Een wandeling in de tuin toont een verscheidenheid aan bomen, waaronder bananen, dadels en olijven.


 

 

 

 

Fatnas at Sunset


6-Gebel- Al Mawta

Gebel Al Mawta, berg van de doden, is een conische berg iets meer dan een kilometer ten noorden van Shali. Graven uit de zesentwintigste dynastie, Ptolemeïsche en de Romeinse periodes zijn gesneden in de zijkant van de berg, Er zijn vier graven de moeite waard om te bekijken in Gebel Al - Mawta.

Graf van Niperpathot
Het graf van Niperpathot is een groot graf en een van de oudste graven in de oase, vrijwel zeker uit de zesentwintigste dynastie. Het heeft een hof met 3 graven op de berg. Niperpathot was de profeet van Osiris en schrijver van de duikdocumenten.

Het graf van de krokodil:
Opgegraven in 1941 en bestaat uit drie kamers en decoraties van Osiris, Hathor en Crocodile Sobek

The Tomb of Si-Amun:
Ahmed Fakhry noemde het graf van Si Amun, de mooiste in de westelijke woestijn. Si Amun lijkt een rijke oasiaan te zijn geweest, misschien van Griekse afkomst, maar een volgeling van de oude Egyptenaren, het graf bevat een afbeelding uit het pantheon van de Egyptenaren, inclusief een prachtig schilderij van de godinnoot die naast een plataan staat.

Gebel- Al Mawta

7-Bir Wahid Warm- Koud waterbron

 

Bir Wahid, (12 km ten zuidwesten van Siwa.) Warmwaterbron in de duinen van de Grote Zandzee. Breng een nacht door op een woestijnsafari in een 4x4. Ervaar enorme glooiende duinen. Sandboarden kan worden gedaan tegen een kleine meerprijs, vraag voordat u vertrekt. Zwem in de warme en koude bronnen in de woestijn - uitstekend, hoewel de hete lente gevuld is met (mogelijk verroeste) mineralen die oranje vlekken achterlaten op kleding en handdoeken. Dit kan al dan niet te wijten zijn aan de buis die het zwembad voedt. De koude lente is in feite meer groot met zeer koud en schoon water. Bezoek de fossiele overblijfselen van de zee in de woestijn. Slaap 's nachts in een toeristisch bedoeïenenkamp, ​​avondeten voorzien. Meer dan waarschijnlijk zal de chauffeur vertrekken en om 8:00 uur terugkeren om terug te rijden naar Siwa

Beer wheed- Siwa

8-De temple van  Amun /De tempel van Umm Ubaydah

 

(200 meter verder van de tempel van het Orakel). Deze structuur is bijna volledig vernietigd, vanwege de dynamisering in 1896 door een Ottomaanse gouverneur die graag bouwmateriaal wilde kopen. Een ingeschreven muur vertegenwoordigt alles dat nog te bezien is. Op basis van eerdere tekeningen van pioniersonderzoekers hebben wetenschappers echter afgeleid dat de tempel werd gebouwd door de farao Nectanebo van de 30e dynastie.

The temple of Amun

9- Zandduinen in de grote zandzee

 

Hier moet je vertragen omdat het leven een ander langzamer tempo heeft genomen en de dagen doordrongen zijn van de adem van de natuur, uitgestrekte palmbomen, zandduinen, aardige mensen en lokale verhalen. De architectuur is anders, de lokale gewoonten en cultuur van de oorspronkelijke bewoners van de oase, de Berbers, zorgen voor een uniek direct gevoel van tijdloos leven in een woestijnomgeving. Met andere woorden, hier vindt u de beste componenten voor de perfecte reis samen op één plek.

 

Sand Dunes at Great Sea of Sand, Siwa Oasis

 10-Abdu Restaurant

Als het op eten aankomt, wordt Abdu's Restaurant niet alleen aanbevolen vanwege het eetmenu, maar ook vanwege het ontbijtmenu. Het restaurant ligt aan het marktplein van Siwa en is gemakkelijk te vinden. Naast het zeer geprezen eten, de vriendelijke service en de gezellige sfeer, is Abdu's ook een plek om een ​​interessant gesprek te voeren met enkele lokale bewoners.

 

Abdu’s Restaurant
Excursies Egypte 3 daagse rondreis naar Siwa oase vanuit Cairo

3 daagse rondreis naar Siwa oase vanuit Cairo

We bieden een 3-daags rondreis  naar Siwa-oase vanuit Caïro, bezoek El Alamein op weg naar Siwa-oase Siwa-oase ligt in de westelijke woestijn Het is 738 km van Caïro, Duur: 8 uur, Bezoek het fort in Shali, Cleopatra water bron , De tempel van het Orakel, Gebel en Mawta, Gebel Al Dakrur, Fatnas Lake en de grote zandzee met 4x4 en meer weten over Siwa-oase met uw privégids

VanEUR 400
Boek Nu!
Excursies Egypte 4 daagse excursie naar Siwa oase vanuit Cairo

4 daagse excursie naar Siwa oase vanuit Cairo

We bieden een 4-daags excursie naar Siwa oase vanuit Caïro, bezoek El Alamein op weg naar Siwa oase. Siwa Oase ligt in de westelijke woestijn. Het ligt op 738 km van Caïro. Duur: 8 uur. Bezoek het fort van Shali, het bad van Cleopatra, de tempel van het Orakel, Gebel and Mawta, Gebel Al Dakrur, Fatnas meer bij de zonsondergang en de grote zandzee met 4x4 en leer meer over de oase van Siwa met je privégids

VanEUR 675
Boek Nu!
Excursies Egypte 7 daagse rondreis Egypte Cairo en Siwa

7 daagse rondreis Egypte Cairo en Siwa

Geniet van een 7-daagse rondreis naar Caïro, Alexandrië en Siwa oase, ontdek Caïro, bezoek Piramiden van Gizeh en het Egyptisch museum, De reis naar Alexandrië, Alamein. Marsa Matrouh ,Leer meer over Alexandrië, De stad van Cleoptra,bezoek Qaitbai Citadel, Cata Komb, bibliotheek van Alexandrië, Montazah-paleis, verken vervolgens Siwa Oase en bezoek het oude Siwan-dorp Shali,De grote zandzee, Cleopatra's bad,De tempel van Alexander de grote

VanEUR 1'100
Boek Nu!