3 daagse excursie naar de Witte woestijn en wadi el Hitan vanuit Caïro

Boek Nu! Inquire Booking

Van EUR 400

Geniet van een driedaagse reis naar de witte woestijn en Wadi Al Hitan (walvissenvallei) vanuit Caïro.Ontdek de Egyptische woestijn en geniet van de ongerepte natuur! Tijdens deze unieke avontuurlijke ervaring word je naar Bahariya Oasis en Fayoum Oasis gereden.Ontdek het is ‘Wadi Al Hitan’. De site van vandaag is een beschermd gebied en een natuurlijke erfgoedsite die in 2005 door UNESCO is toegevoegd als werelderfgoed, ontdek deze geweldige plek met een 4 * 4-auto.

Van EUR 400

Boek Nu! Inquire Booking
Dag 1
Onze gids en chauffeur halen u om 07:00 uur op bij uw hotel in Caïro en brengen u naar Bahariya Oasis, ongeveer 350 km ten oosten. Deze reis duurt ongeveer 4 uur: de lunch wordt geserveerd in een lokaal restaurant in Bahariya Oasis. hier ga je verder naar de zwarte woestijnen de natuurlijke warmwaterbronnen in de vallei van El Haize, voordat je naar de kwartskristallen op Crystal Mountain rijdt, en de rotsachtige formaties in de vallei van Agabat.
Later, op de eerste dag, verken je het White Desert National Park, de meest bekende woestijnbestemming in Egypte.De hoeveelheid onaardse en mooie door de wind uitgehouwen rotsformaties in de vorm van gigantische paddestoelen of kiezels is ongeëvenaard Kom aan bij zonsondergang in de Witte Woestijn en onze Bedoeïenen staf zal diner en woestijnkamperen regelen.
De witte woestijn


Dag 2
Je zult genieten van het ontbijt in de woestijn, voordat je naar Bahariya Oasis rijdt om uit te rusten en te douchen en vervolgens Wadi El Hitan terug rijdt vanuit Baharyia.
Van: Bahariya Oasis, Al Wahat Al Baharia, Egypte.
Naar Wadi Hitan National Park, Egypte.
Rijafstand: 468 km.
Duur: 6 uur 14 minutes.
Maak een woestijnreis naar Wadi El Hitan, het is 'Wadi Al Hitan' De site van vandaag is een beschermd gebied en een natuurlijk erfgoed in 2005 toegevoegd door de UNESCO als werelderfgoed, WADI EL-HITAN is ook bekend voor wetenschappers in het Zeuglodon Valley, zijn ontdekt in 1936, het ligt 35 km ten westen van de Wadi El-Ryan, tot diep in de woestijn in de woestijn, het is een gebied van fossielen; beschouwd als een open museum, dateert uit 45 miljoen jaar en bevat versteende primitieve walvissen skeletten, haaientanden, schelpen en wortels van mangroven bewaard in zachte rotsen. Overal waar je hier naartoe gaat vind je versteende zeeschelpen en koralen, bezoek het Fossil & Climate Change Museum Museum dat een verscheidenheid aan walvisfossielen herbergt en skeletten die worden buiten weergegeven, want voor het museum heeft het een verscheidenheid aan fossielen, skeletten, gefossiliseerde mangroven en oude zeeschelpen die binnen in glazen dozen worden tentoongesteld, geniet van uw lunch, kijk naar de zonsondergang in de woestijn en geniet van BBQ-diner en kijk de sterren als een Arabische nachten.
Wadi El Hitan


Dag 3
pick-up van Wadi Hitan National Park overgedragen met airconditioning Auto naar El Fayoum oase, bezoek het Magic Lake, Wadi El Rayan, Qarun Lake en rijden terug naar Caïro.

 

Hoogtepunten

 • Geniet van de rit naar de westelijke woestijn van Egypte
 • Bezoek de kristallen berg Ontdek Bahariya Oasis
 • Verken de beroemde witte woestijn en de zwarte woestijn
 • Kampeerreis in de witte woestijn met BBQ-diner
 • Wadi El Hitan-vallei van de walvissen
 • Geniet van 4 * 4 excursie in de woestijn met zandduinen
 • Bezoek de oase van Fayoum
 • Bezoek de piramide van Meidoum
 • Wadi El Riyan
 • Magic meer

Inbegrepen
 • Ophaal- en terugbrengdiensten van / naar uw hotel
 • Excursie per privévoertuig met airconditioning Tours per privé
 • Jeep 4X4 naar de witte en zwarte woestijnen Tours per privéJeep 4X4 naar de wadi El Hitan Woestijnkamperen voor een nacht Engelstalige chauffeur Alle kampeeruitrusting en tenten Alle maaltijden (ontbijt, lunch en diner) Dranken 
 • mineraalwater en thee Alle belastingen en servicekosten
Niet Inbegrepen
 • Fooien
 • Toegangsprijzen voor Wadi Al Hitan( 200 Egyptische Ponden per persoon)