Top 10 attracties in Damietta

Damietta Stad ligt aan de Damietta-tak, 15 kilometer van de Middellandse Zee, ongeveer 200 kilometer ten noorden van Caïro. Sommige historici en archeologen vermelden dat Neder-Egypte was onderverdeeld in 20 provincies, Damietta de zeventiende provincie was en de Egyptische naam De oude "Tamehit", wat het land van het noorden betekent, of "kwam", wat de stad van water of stad Waterstroom betekent.

Damietta Stad


Damietta door de geschiedenis

Damietta in de faraonische tijd

Damietta werd door de oude Egyptenaren genoemd Tamehit-Het Het noordelijke land

 

Damietta en het Grieks-Griekse tijd:

Damietta werd geregeerd door de Grieken zoals andere Egyptische steden sinds Alexander Egypte bezette in 332 voor Christus en werd gevolgd door de Ptolemeïsche heerschappij totdat het in 30 voor Christus werd bezet door de Romeinen, de commerciële en culturele betrekkingen tussen Damietta en het Griekse volk werden vergroot Toen een groot aantal Griekse geleerden, schrijvers en toeristen naar Egypte reisden, waren ze geïnteresseerd in het bestuderen van de Egyptische geschiedenis, monumenten, gebruiken en tradities en bleven ze drie eeuwen lang onder het bewind van de Grieken.De Grieken hebben de stad Tamiats genoemd.
Damietta, het Romeinse en Byzantijnse (Koptische) tijd:

Damietta voorzag de Romeinen van graan, linnen en alle andere gewassen. Het opleggen van hoge landbouwbelastingen leidde tot revoluties tegen de Romeinen. Toen het christendom Egypte binnenkwam, bekeerden de meeste mensen van Damietta zich tot het christendom.

Damietta en de islamitische verovering:

Voor het midden van de zevende eeuw na Christus werd Egypte een Arabisch land, Al-Miqdad bin Al-Aswad bezette de stad in opdracht van Amr ibn el as, de Arabische leider.
De Arabieren veranderden de naam van de stad in (Tamiyat, Damietta) De mensen van Damietta begonnen de islam binnen te gaan en de inwoners begonnen de Arabische taal te leren.

Damietta en de vijfde kruistocht:

Damietta was opnieuw belangrijk in de 12e en 13e eeuw tijdens de kruistochten. In 1169 viel een vloot uit het Koninkrijk Jeruzalem, met steun van het Byzantijnse rijk, de haven aan, maar deze werd verslagen door Saladin.

Tijdens de voorbereidingen voor de Vijfde Kruistocht in 1217 werd besloten dat Damietta het middelpunt van de aanval moest zijn. Controle over Damietta betekende controle over de Nijl, en van daaruit geloofden de kruisvaarders dat ze Egypte zouden kunnen veroveren. Vanuit Egypte konden ze vervolgens Palestina aanvallen en Jeruzalem heroveren. Toen de haven in 1219 werd belegerd en bezet door Friese kruisvaarders, arriveerde Franciscus van Assisi om vredig te onderhandelen met de moslimheerser. Het beleg verwoestte de bevolking van Damietta. In oktober 1218 arriveerden versterkingen, waaronder de pauselijke legaat Pelagius met de Engelse graven Ranulf of Chester, Saer of Winchester en William Aubigny of Arundel, samen met Odonel Aubigny, Robert Fitzwalter, John Lacy of Chester, William Harcourt en Oliver, de onwettige zoon van King John. In 1221 probeerden de kruisvaarders naar Caïro te marcheren, maar werden vernietigd door de combinatie van natuur en moslimverdediging.

De verovering van Damiete-Cornelis Claesz van Wieringen

De verovering van Damiete door Cornelis Claesz van Wieringen

(Franshals museum-Nederland-1627- B.c)

 

Damietta en de zevende kruistocht:

De kruisvaarders vielen opnieuw Egypte binnen via Damietta, aan het hoofd van een campagne onder leiding van Louis de koning van Frankrijk, die op 4 juni 1249 na Christus de stranden van Damietta bereikte. Het Damietta-volk gaf de mooiste voorbeelden van heldendom en opoffering bij het weerstaan ​​van de kruistocht totdat de nederlagen van de Frankische legers van hun nederlaag in Faraskur naar hun nederlaag in Mansoura rolden en Lodewijk XI de koning van Frankrijk gevangen nam en gevangen werd gezet in het huis van Ibn Luqman in Mansoura en de Fransen moesten 400 duizend pond betalen in ruil voor de evacuatie van Damietta. Het werd geëvacueerd op 8 mei 1250, AD, en deze dag is een nationale dag geworden voor de provincie.

The capture of Louis X I

 

De vangst van Louis X I in de slag bij Farskour

 

1-Amr ibn al-As-moskee

Amr ibn al-Aas-moskee Het is een van de beroemdste en oudste moskeeën in Damietta en het heet (Al-Fateh-moskee) Al-Arabi werd gebouwd in 642 na Christus in de stijl van de Omar Ibn Al-Aas-moskee in Fustat In het oude Caïro wordt het beschouwd als de op één na oudste moskee in Egypte en heeft het Kufische geschriften en kolommen die teruggaan tot de Romeinse tijd. De moskee bestaat uit een koepel in het midden, omringd door vier iwans en aan de zijkant Gharbia is de hoofdingang van de moskee, die een prominente ingang is vanaf de muren en bij de deur, het heeft een vierkante minaretzaal die werd vernietigd door een aardbeving in de oudheid. Deze moskee is omgebouwd van een moskee tot een kerk tot een paar keer. Toen (Jean de Brien) in 1219 na Christus Damietta in beslag nam, veranderde hij deze moskee in een kerk en toen de kruisvaarders in 1221 na Christus Damietta verlieten, veranderde hij in een moskee. In 1249 n.Chr., Toen Lodewijk IX Damietta binnenkwam, maakte hij de moskee tot een kathedraal En hij hield grote religieuze feesten met haar, die werden bijgewoond door de afgevaardigde van de paus, waaronder de doop van het kind dat werd geboren door de vrouw van Louis IX, wiens naam is John, de moskee is op zijn plaats gebleven sinds de Fatimiden hem in 1106 na Christus vernieuwden. Het gouvernement coördineert momenteel met de Hoge Raad van Oudheden om de nodige reparaties aan deze moskee uit te voeren

1-Amr ib el as mosque in Damietta

2-Al-Muaini-moskee

 

Het werd gebouwd door de grote handelaar in  Damietta Muhammed al-Din-Al-Muaini in het jaar 810 AH -1310 AD ten tijde van Nasser Qalawun. Het wordt gebouwd in mamluks bouw Style, de hoogte van de muren en de minaret, en het is gevormd De moskee heeft 4 Iwans, waarvan de grootste de qibla iwan is, en alle plafonds zijn versierd met Mamlukse-ornamenten

 

2- Al-Muaini Mosque

3- Ras- El Bar

 

Ras El Bar, wat zich vertaalt naar "landhoofd", is een vakantieoord in het gouvernement Damietta, Egypte. Het is gelegen aan de Middellandse Zee aan de monding van de Damietta Nile-tak. Er zijn ongeveer 25.000 permanente bewoners in de stad. Tijdens de zomervakantie, van juli tot september, groeit de bevolking echter snel tot meer dan 250.000. Ras El Bar ligt op een schiereiland aan de kust van de Middellandse Zee en wordt in het westen begrensd door de Damietta Nile-tak. Het gebied van "Lessan" bevindt zich in het uiterste noordelijke deel van dit schiereiland, en op dit punt stroomt de Damietta Nile-arm in de Middellandse Zee, wat Ras El Bar de vorm van een driehoek geeft. Ras El Bar Resort: Ras El Bar wordt beschouwd als de bruid van de Egyptische zomerresorts, vanwege zijn charme en schoonheid ligt Farid tussen de West Nile-bank, de Damietta-tak en het mediterrane strand. Naast de vele tuinen en bomen die er zijn het is prachtig Het landverhuursysteem begon al sinds 1898 en begon toen met het bouwen van huizen en villa's met de naam "e'sha" (hut). In 1902 werd het eerste burgerplan voor de stad uitgevoerd. Het plan stelde vast dat de straten in blokstijl zouden zijn om de schoonheid van de stad te behouden. Helemaal aan het begin waren die hutten gebouwd van hout en andere eenvoudige materialen, hadden ze slechts één verdieping en hadden ze slechts één familie. Dit waren tijdelijke constructies die aan het begin van de zomer werden gebouwd en aan het einde werden verwijderd. Uiteindelijk hebben nieuwere permanente villa's deze vervangen door cement en bakstenen. Nu kunnen afzonderlijke blokken twaalf eenheden bevatten, waarvan de meeste met garages. Ze worden nog steeds "e'sha" (hut) genoemd onder de lokale bevolking.

3- Ras- El Bar

 

4-Het gebied van Lessan

 

Het gebied van Lessan Het is een betonnen barrière die in 1938 aan de noordkust van het Ras El Bar Resort is gebouwd. Ras El Bar ligt op een schiereiland aan de kust van de Middellandse Zee en wordt in het westen begrensd door de Damietta Nile-tak. Het gebied van "Lessan" bevindt zich in het uiterste noordelijke deel van dit schiereiland, en op dit punt stroomt de Damietta Nile-arm in de Middellandse Zee, wat Ras El Bar de vorm van een driehoek geeft. Dit is de beste plaats om te wandelen en naar de zonsondergang te kijken en de beste plek voor visliefhebbers

4--The area of  Lessan


5-Izbat al-Burj

De stad Ezbet El-Borg, de reden voor de naam is te danken aan de toren, die de kust bewaakte tegen de externe invasie, De stad Ezbet El-Borg is erg belangrijk, omdat het een van de grootste havens is voor het bouwen van schepen en toeristenjachten in Egypte. Het heeft ook de grootste marinevloot om te vissen in Egypte en wordt gekenmerkt door de puurheid van de atmosfeer, aangezien het zich aan de andere oever van de Nijl van de stad Ras El Bar bevindt. De bevolking is ongeveer zeventigduizend. Het staat bekend om de scheepsbouw, omdat het een grote scheepswerf heeft en de mensen de grootste vissersvloot van de republiek bezitten. Het heeft een visconservenfabriek

 

5-Izbat al-Burj

6-Koptisch-orthodoxe kerk Damietta

 

Koptisch-orthodoxe kerk Damietta is ook rijk aan Koptische geschiedenis, de kerk van St. Mary Gerges, die de relikwieën van de negende eeuw Mary Gerges omhult.

6-Koptisch-orthodoxe kerk Damietta

7-Het fort van Oraby

Het werd oorspronkelijk gebouwd door de Franse expeditie (1799-1801) om het land te verdedigen tegen aanvallen van zee, en werd later tijdens de Oraby-revolutie (1879-1882) door Egyptische patriotten gebruikt en zo naar hem vernoemd.

7-Het fort van Oraby

8-Tell El-Bershaya

 

Het wordt beschouwd als een van de belangrijkste archeologische heuvels in het gouvernement Damietta en ligt ten noordoosten van de stad Kafr al-Battikh, heeft een oppervlakte van ongeveer 7 hectare en het is waarschijnlijk dat het een oude Egyptische begraafplaats was daterend uit de zesentwintigste en late faraonische dynastieën, en 1.100 oudheden werden uit de site gehaald en verhuizd naar in het Grand Egyptian Museum, dat momenteel wordt opgericht, te openen in de midden volgend jaar.

8-Tell El-Bershaya


9-El Bahr-moskee

De beroemdste en mooiste moskee van Damietta bevindt zich aan de oostelijke oever van de Nijl in Damietta en werd voor het eerst gerenoveerd in 1009 tijdens het bewind van het Ottomaanse rijk. Het werd gebouwd op een oppervlakte van 1200 m² in Andalusische stijl, daarna werd het gerestaureerd en opnieuw gebouwd in Andalusische stijl, ook in 1967. De muren zijn versierd met de mooiste islamitische inscripties en hebben vijf koepels, twee minaretten en een culturele en religieuze bibliotheek eraan verbonden.

9-The Bahr Mosque

10-Tell al-Deir

 

Het gebied Tell al-Deir In New Damietta is een enorme necropolis die in verschillende perioden in het oude Egypte werd gebruikt en vooral belangrijk was tijdens de zesentwintigste dynastie,tot aan de Griekse periode en vervolgens tot het tijdperk van de Romeinen en Byzantijnen.De kalkstenen doodskisten waren gemaakt van fijne kalksteen, waarop menselijke gezichten stonden afgebeeld, waarschijnlijk van de overledene. De doodskisten werden overgebracht naar het Great Egyptian Museum.

10-Tell al-Deir

Excursies naar Damietta vanuit Cairo

Excursies Egypte Day tour to Damietta City from Cairo

Day tour to Damietta City from Cairo

Enjoy Private day tour to Damietta City from Cairo,Visit the castle of industry ( Damietta) ,Discover the highlights of Damietta,The mosque of Amr ibn al-As, the Coptic Church, The Mosque of El Maeni, and Enjoy walking at Lissan area at Ras el Bar, see the mouth of the River Nile with The Mediterranean Sea  and Enjoy lunch in Egyptian Restaurant at Ras e Bar.  

VanEUR 80
Boek Nu!

Transfer to and from Cairo airport to Damietta

Excursies Egypte Private Transfer from Cairo Airport to Damietta Hotels

Private Transfer from Cairo Airport to Damietta Hotels

Avoid the hassle of Taxi drivers, enjoy a private transfer from Cairo Airport to Damietta hotels by our air-conditioned vehicles, our representative will help you to offer different sightseeing tours in Damietta , Whether you arrive or depart our staff work 24/7 Pickup airport transfer from the airport, you can book online now.

VanEUR 60
Boek Nu!
Excursies Egypte Private Transfer from Damietta Hotels to Cairo Airport

Private Transfer from Damietta Hotels to Cairo Airport

Enjoy private transfer from Damietta Hotels to Cairo Airport t by our air-conditioned vehicles, Book online Cairo Airport transfer with us.

VanEUR 55
Boek Nu!

Transfer to and from Alexandria airport to Damietta

Excursies Egypte Private Transfer from Alexandria Airport to Damietta Hotels

Private Transfer from Alexandria Airport to Damietta Hotels

Avoid the hassle of Taxi drivers, enjoy a private transfer from Cairo Alexandria to Damietta hotels by our air-conditioned vehicles, our representative will help you to offer different sightseeing tours in Damietta , Whether you arrive or depart our staff work 24/7 Pickup airport transfer from the airport, you can book online now.

VanEUR 55
Boek Nu!
Excursies Egypte Private Transfer from Damietta hotels to Alexandria Airport

Private Transfer from Damietta hotels to Alexandria Airport

Enjoy private transfer from Cairo to Damietta Hotels Airport by our air-conditioned vehicles, Book online Cairo Airport transfer with us.

VanEUR 55
Boek Nu!