Luxor excursies vanuit Hurghada

 

Vanuit Hurghada kun je een dag excursie naar Luxor doen of  tweedaagse excursie met overnachting in Luxor, je kunt ook om meer dagen vragen om de oude Thebe te ontdekken, in feite zijn een of twee dagen niet genoeg om de stad te ontdekken, als je wens om de piramides van Gizeh te bezoeken, organiseren we een tweedaagse tour naar Luxor en vervolgens naar Cairo vanuit Hurghada.

 

luxor is een stad in Opper- (zuidelijk) Egypte en de hoofdstad van het Luxor-gouvernement. Als de locatie van de oude Egyptische stad Thebe, is Luxor vaak gekarakteriseerd als 'het grootste openluchtmuseum ter wereld', omdat de ruïnes van de tempelcomplexen bij Karnak-tempels en Luxor in de moderne stad staan.
Direct tegenover, over de rivier de Nijl, liggen de monumenten, tempels en graven van de Necropolis op de Westelijke over van de Nijl, die de vallei der koningen en de vallei van de koninginnen omvat. Champollion, het ontcijfer van hiërogliefen, zei (In Thebe werkte de verbeelding van de Egyptische Egyptenaren zoals het was de verbeelding van reuzen, geen mensen, oud of nieuw heeft de kunst van architectuur tot zo'n verheven gestalte verheven) De Nijl verdeelt de stad in twee banken (de oostelijke oever en de westelijke oever van de Nijl).

 

Excursies Egypte 3 daagse excursie Egypte Hoogtepunten vanuit Hurghada

3 daagse excursie Egypte Hoogtepunten vanuit Hurghada

3 daagse excursie Egypt hoogtepunten vanuit Hurghada, bezoek de piramides van Gizeh in Caïro, Abu Simbel in Aswan en de Vallei der koningen in Luxor

VanEUR 900
Boek Nu!
Excursies Egypte Luxor Prive dag excursie vanuit Hurghada

Luxor Prive dag excursie vanuit Hurghada

Prive dag excursie naar luxor vanuit Hurghada met een Prive airco-busje en Prive Nederlandstalige gids,Bezoek aan de westoever van de Nijl, de vallei der koningen,de kolossale beelden van Memnon en Konigin Hatsjepsut tempel,Lunch in Loacle restaurant aan de Nijl,Na de lunch bezoek aan de oostoever van Luxor ,Karnak tempel  

VanEUR 125
Boek Nu!