10 top attracties in Fayoum oase

De Fayoum, gelegen op minder dan honderd kilometer van Caïro en met zijn rijke erfgoed van flora en fauna en archeologie, is een van de mooiste en vruchtbaarste regio's van Egypte. daarnaast omvat het twee gebieden die door de Egyptische regering als beschermd zijn verklaard: nationale parken Lake Qarun Wadi Rayan en wadi El Hitan

 

De Fayoum is verdeeld in zes administratieve centra waarvan de belangrijkste steden Madinat al-Fayoum, Tamiya, Sinnuris, Ibshawai, Yusuf al Siddiq en zijn - bestaande uit ongeveer 157 dorpen en 1565 gehuchten met een bevolking van meer dan 3 miljoen inwoners. de totale oppervlakte van 4678 vierkante km. het gecultiveerde gebied is 1437 km²

De Fayoum is een enorme depressie met een groot meer in het laagste deel genaamd Birkat Qaroun (Lake Qaroun). Deze depressie ontvangt water van de tak van de Nijl die in de oudheid werd gekanaliseerd, nu Bahr Youssef genoemd. Dit splitst zich in een dicht netwerk van secundaire kanalen. Fayoum verwijst meestal naar een oase, maar het verschilt van de echte oase omdat het het water rechtstreeks uit de Nijl ontvangt.

Het noordelijke deel van de depressie ligt geheel onder zeeniveau dat het meer bevat dat ongeveer 45 meter onder zeeniveau ligt. de depressie wordt begrensd in het noordwesten door hoge kalkstenen scarp. ten zuidwesten van The Fayoum is een kleinere depressie, Wadi al Rayyan, die 43 meter onder zeeniveau reikt. Dit heeft geen natuurlijke watervoorziening en geen grond, maar water is onlangs gekanaliseerd om twee grote meren te vormen.

Fayoum heeft door de eeuwen heen verschillende namen doorgegeven totdat het zijn huidige naam bereikte ... In het oude Egypte, specifiek in het Oude Koninkrijk, werd Fayoum "Shedet" genoemd in de zin van het meer en in het middelste koninkrijk heette het "Ta - She, 'Betekent het land van het meer.

De moderne naam van de stad komt van het Koptische "Pa-Ym", vandaar de juiste naam payom, wat betekent dat de zee of het meer, die op zijn beurt afkomstig is van de late Egyptische pA y-m van dezelfde betekenis, een verwijzing naar het nabijgelegen Lake Moeris. Het is Al Fayoum genoemd naar de Arabische verovering van Egypte.

Het klimaat :
Fayoum geniet van een heet droog klimaat, zeldzame regen in de winter, de temperatuur varieert in de winter (Hoog) tussen 11 en 17 en (laag) van 4 en 10 graden in januari, en de gemiddelde jaarlijkse regenval is ongeveer 17 mm.

1- Wadi El Hitan Nationaal Park(walvissen vallei)

Denk aan het bezoeken van 5000 jaar oude graven en tempels tuurt de oudheid in? Probeer 40 miljoen jaar oude walvissen! Wadi Al-Hitan, 150 mijl ten zuidwesten van Caïro, is een UNESCO-erfgoedsite, overblijfselen van de oude Tethyszee toen Egypte bedekt was met water en zeekoeien, krokodillen en schildpadden zwommen. Maar de grootste claim op roem is de glimp die het biedt in de evolutie van walvissen.

Vijftig miljoen jaar geleden wandelden voorouders van walvissen op het land terwijl ze ook in de ondiepe zeeën jaagden, net zoals zeeotters dat tegenwoordig doen. In de komende 10 miljoen jaar ontwikkelden archeoceten (oude walvissen) een meer maritieme levensstijl. In 2016 is het Wadi Al Hitan Fossil and Climate Change Museum geopend met uitstekende exposities in het Engels en Arabisch, waarin de veranderingen in het milieu in de tijd in het gebied worden beschreven en hoe landdieren zoogden evolueerden om terug te keren naar de zee. Maar de fossielen zijn niet alleen in vitrines. Hele skeletten van Basilosaurus en Dorudon die nog steeds kleine achterpoten behouden die niet in moderne walvissen worden gezien, worden tentoongesteld langs een wandelpad bezaaid met ongewervelde fossielen en botten.

Wadi Al-Hitan ontvangt slechts ongeveer 1000 bezoekers per jaar. Toegang is via 4 WD-voertuigen over een zandweg. Onze chauffeur vond het leuk om ons soms extra te laten off-road rijden om door zandduinen te navigeren en zijn acrobatische voertuigen te laten zien.

 

Wadi El Hitan

 

2- Waterwielen In Fayoum

 

De waterraderen in Fayoum behoren tot de meest interessante oude locaties in Fayoum, meer dan 200 van hen liggen verspreid over de grachten, uniek voor het gebied, de houten wielen worden aangedreven door snel bewegend water van de kanalen en werden in Fayoum geïntroduceerd tijdens de Ptolemeïsche tijd. Ze hebben een diameter van 4 tot 5 meter en zijn bedekt met zwarte teer om het hout te beschermen, elk waterwiel kan het water 3 meter optillen, het op hogere grond morsen, januari is de maand die in heel Egypte is gereserveerd voor het reinigen van de kanalen, de sluizen zijn gesloten in de Fayoum worden alle functionerende waterwielen gereinigd en gerepareerd. Naast de 4 grote kreunende waterwielen van de stad, de beroemde zeven, een kenmerk van Fayoum bevinden zich op het platteland langs Bahr sinnuris, zijn er extra waterraderen op verschillende grachten in de omgeving

2- Waterwielen In Fayoum

3- De Piramide van Hawara


De Piramide van Hawara (Arsinoiton Polis) werd gebouwd door de koning Amunemhat III tijdens de twaalfde dynastie. De piramide, die in de Romeinse tijd is verwijderd, ziet eruit als een hoop puin, maar de site was een van de belangrijkste archeologische ontdekkingen in Egypte.

De dodentempel was het labyrint dat zo doolhof was De Griekse reiziger (Herodotus) Ik bezocht deze plaats en vond het de beschrijvingen overtreffen (hij zei dat het Labyrint werd verondersteld te zijn uitgehouwen uit één enkele rots en bevatte meer dan 3000 kamers, het was ook genoemd door bijna elke oude reiziger Strabo, Diodorus

Hier in Hawara 146 werden Fayoum-portretten gevonden op de begraafplaats ten noorden van de piramides (je kunt er een paar zien in Kom Aushim Museum en in Cairo Museum)

3- De Piramide van Hawara

4-HET MUSEUM VAN KOM AUSHIM & KARANIS

 

Het museum is een goede plek om gidsen te kiezen voor alle delen van Fayoum. Het museum werd oorspronkelijk opgericht in 1974. Het vertoont artefacten uit de prehistorie tot de Romeinse periode en vertoont ook Fayoum portret
Karanis
(The Lord`s Town) is een van de grootste Romeinse Romeinse steden in de Fayoum. Opgericht in de Derde Eeuw v.Chr. En oorspronkelijk bewoond door de huurlingen van Ptolemeus het tweede leger. De stad heeft twee tempels

Karanis

5-WADI EL RAYAN WATERVAL 

 

Wadi El Rayan is een depressie van 42 meter onder zeeniveau en beslaat 673 km. In 1966 werd deze depressie waterreservoir toen het via ondergrondse leidingen met Qarun meer werd verbonden

 

WAdi El Rayan

6- Magische meer  en Gebel Al-Mudawara


Een van de mooiste meren in Egypte, met uitzicht op zandduinen, is het Magische meer. Rond het meer geeft u de kans om getuige te zijn van een van de meest opvallende zonsondergangen die u ooit zult zien.


Magische meer is een prachtig meer gelegen in Wadi El Rayan in Fayoum. Het werd het Magische meer genoemd omdat het verschillende keren per dag van kleur verandert, afhankelijk van de tijd van het jaar en de hoeveelheid zonlicht die het ontvangt.

Het is een ongelooflijk mooie plek omgeven door woestijn. Mensen brengen hun tijd door met wandelen en zandboarden naast Magic Lake of zelfs zwemmen in het meer zelf.
 

The magic lake

7- MADINET MADI-TEMPEL


Madinet Madi, de stad van het verleden wordt door sommigen beschouwd als de belangrijkste oude site in de Fayoum, het heeft een middelste koninklijke tempel, gebouwd in de twaalfde dynastie door Amunmehet III en gewijd aan Renenutet, The Serpent Goddes, de tempel heeft uitgebreid tijdens de Ptolemeïsche tijden

 

Madinet Madi temple

8- Dimeh al-Siba


Dimeh al-Siba (Dime, Dimia en het nabijgelegen Qasr al-Sangha) aan de noordkant van Lake Qaroun is een van de meest interessante in de Fayoum, Dimeh al-Siba, Dimeh of the Lions, was een Ptolemeïsche stad gesticht door Ptolemaeus II in de derde eeuw voor Christus, op een site die het bewijs toont van bewoning uit de Neolithische periode. Tegenwoordig is het meer geïsoleerd, maar tijdens de Ptolemeïsche tijd was het aan de oever van het veel grotere meer, gelegen aan de rand van Moeris Bay en het begin van de karavaanroutes naar de Westelijke Woestijn. De ruïnes van Dimeh al-Siba bevatten de twee tempels, huizen, ondergrondse kamers, straten en tien meter hoge muren die soms tot vijf meter dik zijn. De muren zelf zijn een bewijs van de overlevingskansen van moddersteen in de woestijnomgeving. De grond is bezaaid met puin. Een ontelbaar aantal scherven bedekken de hele tempelheuvel.
 

Dimeh al-Siba

9-Het versteende bos


Qatrani, gelegen in het noorden van het meer van Qaroun in Gabal, is het grootste versteende bos ter wereld, met 40 meter hoge bomen die duizenden jaren in verbeende vorm hebben overleefd

Petrified Forest

10-QASER AL SAGHA


Het gouden fort (Qaser Al Sagha) is een ongewoon middenrijk, het gebouw ten noorden van het meer, de tempel is gebouwd van kalksteen. De functie van deze ongewone tempel is onduidelijk.

Qaser Al Sagha
Excursies Egypte 3 daagse excursie naar de Witte woestijn en wadi el Hitan vanuit Caïro

3 daagse excursie naar de Witte woestijn en wadi el Hitan vanuit Caïro

Geniet van een driedaagse reis naar de witte woestijn en Wadi Al Hitan (walvissenvallei) vanuit Caïro.Ontdek de Egyptische woestijn en geniet van de ongerepte natuur! Tijdens deze unieke avontuurlijke ervaring word je naar Bahariya Oasis en Fayoum Oasis gereden.Ontdek het is ‘Wadi Al Hitan’. De site van vandaag is een beschermd gebied en een natuurlijke erfgoedsite die in 2005 door UNESCO is toegevoegd als werelderfgoed, ontdek deze geweldige plek met een 4 * 4-auto.

VanEUR 400
Boek Nu!
Excursies Egypte Dag excursie naar El Fayoum vanuit Caïro

Dag excursie naar El Fayoum vanuit Caïro

Dag excursie naar Fayoum Oasis vanuit Caïro, Bezoek het museum van Kom Aushim, Karanis City, Hawara-piramides Fayoum Meer en Wadi El Rayan. Fayoum Oorspronkelijk heette het Shedet in het oude Egypte,de Grieken noemden het Crocodilopolis of Krocodilopolis, de Romeinen noemden het Arsinoë en de Arabieren Madinat Al Fayoum. Het is een van de oudste steden van Egypte, mogelijk de wereld en het was de zetel van aanbidding van de krokodilgod "Sobek".

VanEUR 85
Boek Nu!
Excursies Egypte Driedaagse excursie naar Fayoum oase vanuit Caïro

Driedaagse excursie naar Fayoum oase vanuit Caïro

Driedaagse excursie naar Fayoum-oase vanuit Caïro, bezoek het museum van Kom Aushim, Karanis stad, Hawara Pyramid,de Meer van Karoenen Wadi El Rayan. Fayoum Oorspronkelijk heette Shedet in het oude Egypte, de Grieken noemden het Crocodilopolis of Krocodilopolis, de Romeinen noemden het Arsinoë en de Arabieren Madinat Al Fayoum.Het is een van de oudste steden van Egypte, mogelijk de wereld en het was de zetel van de aanbidding van de krokodilgod, "Sobek".

VanEUR 400
Boek Nu!
Excursies Egypte Wadi Al Hitan dag excursie vanuit Caïro

Wadi Al Hitan dag excursie vanuit Caïro

We bieden een unieke dagtocht naar Wadi Al Hitan (walvissenvallei) vanuit Caïro met overnachting in kamperen in de woestijn, ontdek het is lsquo; Wadi Al Hitan 'De site vandaag is een beschermd gebied en een natuurlijke erfgoedsite toegevoegd in 2005 door de UNESCO als werelderfgoed, ontdek deze geweldige plek met 4Stars4 car

VanEUR 130
Boek Nu!
Excursies Egypte Wadi Al Hitan tweedaagse excursie vanuit Cairo

Wadi Al Hitan tweedaagse excursie vanuit Cairo

We bieden een unieke tweedaagse excursie naar de Fayoum-oase en de walvale vallei(Wadi Al Hitan) vanuit Cairo met Overnachting op Camping in de woestijn, Discover It's 'Wadi Al Hitan' De site van vandaag is een beschermd gebied en een natuurlijke erfgoedlocatie die in 2005 is toegevoegd door de UNESCO als Werelderfgoed, ontdek deze geweldige plek met een 4 * 4 auto

VanEUR 300
Boek Nu!