Luxor en Dendera dag excursie vanuit Hurghada met Prive busje

Boek Nu! Inquire Booking

Van EUR 150

+2 Extra opties

Dag excursie naar Dendera temple en Luxor vanuit Hurghada met een prive busje en Prive Gids,Bezoek de tempel van Hathor ,Godin van liefde Musiek en Schoonheid,en rijden naar luxor,Bezoek aan de vallei der koningen,Kongin Hatsjepsut temple en Karnak temple

Van EUR 150

+2 Extra opties

Boek Nu! Inquire Booking

5:00 Am- Hurghada Dendera
Je wordt om 05.00 uur opgehaald bij je hotel in Hurghada door een airco-coach naar Dendera temple,
Hurghada-Safaga 60 Km
Safaga-Qena 160 Km (Pauze in km 85)
Qena-Luxor 60 km

09:00 AM- Bezoek aan de temple van Hathor
De temple van Dendera

De tempel van Hathor werd grotendeels gebouwd tijdens de Late Ptolemeïsche periode, specifiek tijdens het bewind van Ptolemaeus XII en Cleopatra VII. Latere toevoegingen werden gemaakt tijdens de Romeinse periode. Hoewel gebouwd door een dynastie van heersers die zelf geen autochtone Egyptenaren waren, is het ontwerp van deze tempel in overeenstemming bevonden met die van andere klassieke Egyptische tempels, met uitzondering van de voorkant van de hypostyle hal, die volgens een inscriptie boven de ingang, werd gebouwd door keizer Tiberius.
Afgezien daarvan zijn er ook scènes in het tempelcomplex die de Ptolemeïsche heersers weergeven. Bijvoorbeeld, uitgehouwen op de buitenkant van een van de tempelmuren is een enorme opluchting van Cleopatra VII en haar zoon door Julius Caesar en co-heerser, Ptolemeus XV (beter bekend als Caesarion). De twee Ptolemeïsche heersers worden gekleed in Egyptische kleding getoond en brengen offers.
Hathor werd ook beschouwd als een godin van genezing, en dit is duidelijk in de aanwezigheid van een sanatorium in het tempelcomplex. Hier zouden pelgrims genezen worden door de godin. Heilig water (dat werd heilig gemaakt door het te laten gieten op beelden met heilige teksten) werd gebruikt om te baden, zalloos werden door de priesters van Hathor uitgedeeld, en er werden slaapvertrekken voorzien voor degenen die hoopten dat de godin in hun dromen zou verschijnen, en dus help ze.

12:00 Am- Vallei der koningen
Vallei der koningen
Je steekt de Nijl over om enkele van de meest spectaculaire hoogtepunten van de legendarische West Bank van Luxor te bezoeken, waar je met je eigen gids zult verkennen. Bezoek de vallei der koningen. Je bezoekt Je bezoekt 3 Graven.
Vallei der koningen
De laatste rustplaats van de Egyptische heersers van de 18e tot de 20e dynastie, het is de thuisbasis van graven waaronder de grote farao Ramses II en jongen Farao Toetanchamon. De graven waren goed gevuld met alle materiële goederen die een heerser nodig zou kunnen hebben in de volgende wereld. De meeste decoratie in de graven is nog goed bewaard gebleven.
14:00 Lunch tijd
Een bezoek aan Colossi van Memnon
Kolossen van Memnon zijn twee massieve stenen beelden van koning Amenhotep III zijn de enige overblijfselen van een complete mortuariumtempel. De beelden zijn gemaakt van blokken kwartsiet zandsteen die in Cairo bestaan ​​en vervolgens 700 KM verplaatst naar Luxor, de twee standbeelden Know as the Colossi of Memnon, Rising ongeveer 18 M uit de vlakte, Ze zijn de overblijfselen van wat ooit het grootste complex op de westelijke oever was, gebouwd door Amenhotep the Third. Rond het middaguur lunch je in een lokaal restaurant in Luxor, bezoek dan de tempel van Karnak - de grootste oude religieuze plaats die overal ter wereld bekend staat:
15:00 PM
Bezoek de Karnak-tempel
De tempel van Karnak is de grootste oude religieuze plaats die overal ter wereld bekend is. Geen enkele site in Egypte is indrukwekkender dan Karnak. Het is het grootste tempelcomplex dat ooit door de mens is gebouwd. Het vertegenwoordigt de gecombineerde prestatie van vele generaties van oude bouwers en farao's. De tempel van Karnak bestaat eigenlijk uit drie hoofdtempels op 247 hectare grond.
16:30 - Terug rijden naar Hurghada
Eindelijk wordt u door een privévoertuig met airconditioning naar uw hotel in Hurghada gebracht aankomst rond 19:30
 

Hoogtepunten

  • Dendera tempel 
  • De vallei der koningen
  • Karnak tempel
  • De Kolossale beelden van Memnon
 

Inbegrepen

1-Prive airco vervoer

2-Prive gids

3-Lunch

4-Entree geld

5-Mineraal water

Niet Inbegrepen

1-Dranken in het restaurant

2-Fooien

Route

  1. Hurghada (EG)