4-daagse Nijlcruise van Aswan naar Luxor op blue schadow Nijlcruise

Boek Nu! Inquire Booking

Van EUR 650

+1 Extra opties

Geniet van een 4-daagse Nijlcruise op Blue Shadow Nijlcruise Vanaf Aswan naar Luxor met een bezoek aan de Hoogtepunten van Egypte, de Hoge Dam, Bezoek de vallei der koningen, de Karnak-tempel, de Luxor-tempel en de Karnak-tempel. Ontdek de Nijl Rivier en zeil op de Nijl met Felucca.

Van EUR 650

+1 Extra opties

Boek Nu! Inquire Booking
Dag 1-Vrijdag
Inscheping en lunch aan boord van de Nijlcruise, ga verder
Bezoeken aan Aswan inclusief de Tempel van Philae en tour door Felucca rond Elephantine, de Hoge Dam, de onvoltooide Obelisk
Phiala-Tempel:
Gebouwd ter ere van de godin Isis, was dit de laatste tempel gebouwd in de klassieke Egyptische stijl. De bouw begon rond 690 voor Christus en het was een van de laatste buitenposten waar de godin werd aanbeden.
De Hoge Dam:
Aswan hoge Dam is een dam met rotsen aan de noordgrens tussen Egypte en Soedan. De dam wordt gevoed door de rivier de Nijl en het stuwmeer vormt het Nassermeer. De bouw van het project begon in 1960 en werd voltooid in 1968. Het werd officieel ingehuldigd in 1971.
De onvoltooide obelisk:
Aswan was de bron van het beste graniet uit het oude Egypte, dat werd gebruikt om beelden te maken en tempels, piramides en obelisken te verfraaien. De grote onafgemaakte obelisk in de Noordelijke steengroeven heeft waardevol inzicht gegeven in hoe deze monumenten zijn gemaakt, hoewel het volledige bouwproces nog steeds niet helemaal duidelijk is. Drie zijden van de schacht, bijna 42 meter lang, werden voltooid, behalve de inscripties. Met 1168 ton zou de voltooide obelisk het zwaarste stuk steen zijn geweest dat de Egyptenaren ooit hebben gemaakt.
12:00 lunch aan boord van de Cruise
Diner en overnachting aan boord van de Cruise
Dag 2 - Zaterdag
Ontbijt tijdens de cruise
Optionele excursie naar de tempels van Abu Simbel
De tempels van Abu simble:
De twee tempels van Ramses de tweede en de koningin Nefertari werden tussen 1274 en 1244 v.Chr. Uit de berg gehouwen op de westelijke oever van de Nijl.De Grote Tempel was gewijd aan Ramses de tweede, Ra-Harakhty, Amon Ra en Ptah, met 4 kolossale standbeelden, de tweede tempel was gewijd aan de koningin Nefertari en godin Hathor, de twee tempels werden steen voor steen ontmanteld en op hoger gelegen grond herbouwd, het behoud van de twee tempels van Abu Simbel moet worden beschouwd als de grootste prestatie van de Unesco
Bezoek de tempel van Kom Ombo
De Tempel van Kom ombo:
De tempel en de bijbehorende nederzetting bevinden zich 40 km ten noorden van Aswan, de tempel was gewijd aan de goden Sobek en Horus en dateert voornamelijk uit de Ptolemeïsche en Romeinse periode (332 B.b -395 A.c)
Vaar naar Edfu - Overnachting in Edfu
Diner en overnachting aan boord van de Cruise
Dag 3 - zondag:
Ontbijt, lunch, diner tijdens de cruise
Een vroeg bezoek aan de tempel van Edfu
Edfu-Tempel:
Boven-Egyptische site gedomineerd door een grote goed bewaarde tempel, gewijd aan de havik-god Horus, de bouw van de Ptolemeïsche tempel van Horus, die werd gesticht op de plaats van een veel eerdere tempel, gedateerd in de periode tussen de regering van Ptolemaeus de Ten derde (246 v.Chr.). De beschrijvingen op de muren bevatten de mythe van de strijd van Horus en Seth (waarschijnlijk jaarlijks opgevoerd als een religieus drama.
Vaar naar Luxor via Esna-sluis
Luxor-Tempel:
Grotendeels gebouwd door het nieuwe koninkrijk, farao Amenhotep de derde en voltooid door koning Toetanchamon en de grote koning Ramses, de tweede, werd de eerste pyloon opgericht door Ramses de tweede en versierd met zijn militaire slag om Kadesh
Diner en overnachting aan boord van de Cruise.

Dag 4 - maandag
Ontbijt aan boord tijdens de Nijlcruise, Ontbijt op de Nijlcruise,
Karnak-Tempel:
Karnak is meer dan een tempel, het is een spectaculair complex van heiligdommen, kiosken, pylonen en obelisken, allemaal gewijd aan de Thebaanse goden en aan de grotere glorie van de farao's van Egypte, Karnak was de belangrijkste plaats voor de aanbidding van de Thebaanse triade (Amon, Mut en Khonso)
De vallei der koningen:
Deze vallei, ooit de grote plaats van de waarheid genoemd, wordt nu de vallei der koningen genoemd.Het is een majestueus domein van de farao's die ooit in grote stenen sarcofagen lagen, wachtend op onsterfelijkheid.De geïsoleerde vallei achter Deir el Bahri wordt gedomineerd door de piramide -Vormige bergtop
De kolossen van Memnon:
Enorme paarbeelden Kennen als de Kolossen van Memnon, Oprijzend ongeveer 18 M van de vlakte, Ze zijn de overblijfselen van wat ooit het grootste complex op de westelijke oever was, Gebouwd door Amenhotep de Derde
De tempel van koningin Hatsjepsoet:
Oprijzend uit de woestijnvlakte, in een reeks van terrassen, De tempel van Hatshepsut Mergs met steile kalkstenen kliffen van de oostkant van de Thebaanse berg alsof de natuur zelf dit buitengewone monument had gebouwd.
Overnachting aan boord van de Cruise in Luxor
Ontscheping na het ontbijt.

Hoogtepunten

 • Karnak-temple
 • Luxor-temple
 • Vallei van de Koningen
 • Hatshepsut-temple
 • De Kolossen van Memnon
 • Edfu-tempel
 • De Hoge Dam
 • De onvoltooide obelisk
 • Philae-tempel

* Familie en groep hebben een speciale prijs.
 

Inbegrepen:

 • Ontmoet en assisteer service bij aankomst en vertrek
 • Een assistentie van ons personeel tijdens uw verblijf en excursies
 • Alle transfers door een modern luxe voertuig met airconditioning
 • Accommodatie aan boord van een 5-sterrencruise op basis van volpension
 • Alle Nijlcruise-excursies zoals vermeld in de reisbeschrijving die de Nijlcruise-groep deelt
 • Entreegelden voor alle bezienswaardigheden tussen Luxor en Aswan
 • Engelssprekende gids tijdens uw Excursies maar nederlandse gids voor 20 € daags 
 • Alle servicekosten en belastingen

Niet Inbegrepen:

 • Eventuele extra's en persoonlijke uitgaven
 • Fooi geven

DENK ERAAN OM:

 • Paspoorten
 • Zonnebrillen, crème
 • Hoed
 • Camera

Route

 1. Aswan
 2. Luxor