4-daagse Nijlcruise excursie vanuit Caïro

Boek Nu! Inquire Booking

Van EUR 800

+1 Extra opties

Beleef een geweldige 4-daagse Nijlcruise-pakket excursie vanuit Caïro op de rivier de Nijl tussen Luxor en Aswan, op 5-sterrencruise. je ontdekt de vele archeologische schatten, grijp de kans om een geweldige ervaring te beleven onder begeleiding van een deskundige gids.

Van EUR 800

+1 Extra opties

Boek Nu! Inquire Booking

►Dag 1 -Cairo - Aswan Nijlcruise:


Onze vertegenwoordiger haalt u op bij het hotel in Caïro. De reisroute voor de eerste dag is als volgt: Transfer naar de luchthaven van Caïro voor een korte vlucht naar Aswan om aan boord te gaan van uw Nijlcruise . U ontmoet uw gids in Aswan en u zult worden overgebracht om voor de lunch aan boord te gaan van de Nijlcruise
Bezoeken van Aswan inclusief de Tempel van Philae en tour door Felucca rond Elephantine, de Hoge Dam, de Onvoltooide Obelisk

►❤ Phiala-Tempel:
Gebouwd ter ere van de godin Isis, dit was de laatste tempel gebouwd in de klassieke Egyptische stijl. De bouw begon rond 690 voor Christus en het was een van de laatste buitenposten waar de godin werd aanbeden.

►❤ De Hoge dam:

Aswan High Dam is een dam met rotsvulling aan de noordgrens tussen Egypte en Soedan. De dam wordt gevoed door de rivier de Nijl en het stuwmeer vormt het Nassermeer. De bouw van het project begon in 1960 en werd voltooid in 1968. Het werd officieel ingehuldigd in 1971.

►❤ De Onvoltooide Obelisk:

Aswan was de bron van het beste graniet uit het oude Egypte, dat werd gebruikt om beelden te maken en tempels, piramides en obelisken te verfraaien. De grote onafgemaakte obelisk in de Noordelijke steengroeven heeft waardevol inzicht gegeven in hoe deze monumenten zijn gemaakt, hoewel het volledige bouwproces nog steeds niet helemaal duidelijk is. Drie zijden van de schacht, bijna 42 meter lang, werden voltooid, behalve de inscripties. Met 1168 ton zou de voltooide obelisk het zwaarste stuk steen zijn geweest dat de Egyptenaren ooit hebben gemaakt.
 

12:00 lunch aan boord van de Cruise
Diner 's nachts aan boord van de Cruise

►Dag 2 - Tempels van Abu Simbel en Kom Ombo

Prive excursie naar Abu simble  naar de tempels van Abu Simbel 

Abu Simbel temples

De twee tempels van Ramses de tweede en de koningin Nefertari werden tussen 1274 en 1244 v.Chr. uit de berg op de westelijke oever van de Nijl uitgehouwen. De Grote Tempel was gewijd aan Ramses de tweede, Ra-Harakhty, Amon Ra en Ptah, met 4 Kolossale standbeelden, De tweede tempel was gewijd aan de koningin Nefertari en de godin Hathor, de twee tempels werden steen voor steen ontmanteld en op hoger gelegen grond herbouwd, Het behoud van de twee tempels van Abu Simbel moet worden gerangschikt als de grootste prestatie van de Unesco

13: 00 uur varen naar Kom Ombo

❤ Bezoek de tempel van Kom ombo

De tempel en de bijbehorende nederzetting op 40 km ten noorden van Aswan, de tempel was gewijd aan de goden Sobek en Horus en dateert voornamelijk de Ptolemeïsche en Romeinse tijd (332 Bb -395 Ac)
Vaar naar Edfu-Overnachting in Edfu

Diner 's nachts aan boord van de Cruise
 

►Dag 3 - Edfu en Luxor

Ontbijt aan boord op de Nijlcruise, Ontbijt op de Nijlcruise, Bezoek de Edfu

❤Edfu-Tempel :

Boven-Egyptische site gedomineerd door een grote goed bewaarde tempel, gewijd aan de havik-god Horus, The Bouw van de Ptolemeïsche tempel van Horus, die werd gesticht op de plaats van een veel eerdere tempel, gedateerd in de periode tussen de regering van Ptolemaeus de Derde (246 v.Chr.). De beschrijvingen op de muren omvatten de mythe van de strijd tussen Horus en Seth ( Waarschijnlijk jaarlijks opgevoerd als religieus drama.

Vaar naar Luxor via Esna-sluis

❤Bezoek de Luxor -tempel

Grotendeels gebouwd door de nieuwe koninkrijk farao Amenhotep de derde en voltooid door koning Toetanchamon en de grote koning Ramses de tweede, de eerste pyloon werd opgetild door Ramses de tweede en versierd met zijn militaire slag om Kadesh

Diner 's nachts aan boord van de Cruise

►Dag 4 Ontscheping in Luxor - Transfer naar Luxor vliiegved


Ontbijt aan boord tijdens de Nijlcruise, Ontbijt op de Nijlcruise, Bezoek de westelijke oever van Luxor en Karnak

❤ De Vallei der Koningen :

Deze vallei, ooit de grote plaats van de waarheid genoemd, wordt nu de vallei der koningen genoemd, het is een majestueus domein van de farao's die ooit in grote stenen sarcofagen lagen, wachtend op onsterfelijkheid, de geïsoleerde vallei achter Deir el Bahri wordt gedomineerd door de piramidevormige bergtop

❤ De kolossen van Memnon :

Enorme paarbeelden kennen als de Kolossen van Memnon , ongeveer 18 meter oprijzend van de vlakte, ze zijn de overblijfselen van wat ooit het grootste complex op de westelijke oever was, gebouwd door Amenhotep de derde

De tempel van koningin Hatsjepsoet:

Oprijzend uit de woestijnvlakte, in een reeks van terrassen, De tempel van Hatshepsut Mergs met steile kalkstenen kliffen van de oostkant van de Thebaanse berg alsof de natuur zelf dit buitengewone monument had gebouwd.

❤ Karnak -Tempel:

Karnak is meer dan een tempel, het is een spectaculair complex van heiligdommen, kiosken, pylonen en obelisken, allemaal gewijd aan de Thebaanse goden en aan de farao's van de grotere glorie van Egypte. Karnak was de belangrijkste plaats voor de aanbidding van de Thebaanse Triade (Amun, Mut en Khonso)

Ontscheping na het ontbijt. Transfer naar de luchthaven van Cairo Luxor voor uw vlucht naar Cairo , daarna wordt u naar het hotel in Cairo gebracht.
 

Hoogtepunten

 • Geniet van 4 dagen Nijlcruise-tochten om te ontspannen
 • Ontdek de vele archeologische schatten tussen Luxor en Aswan
 • Bezoek de belangrijkste hoogtepunten van Egypte
 • Phila-tempel
 • Aswandam
 • Edfu
 • Kom Ombo
 • De vallei der koningen
 • Koningin Hatshepsut-tempel
 • Karnak-tempel
 • Abu simble

Inbegrepen:

 • Ontmoet en assisteer service bij aankomst en vertrek
 • Vluchttickets Cairo Aswan / Luxor Cairo
 • Een assistentie van ons personeel tijdens uw verblijf en excursies
 • Transfer Cairo naar Aswan en Luxor naar Cairo
 • Alle transfers door moderne luxe voertuigen met airconditioning
 • Accommodatie voor 3 nachten op Super deluxe 5-sterren cruise op basis van volpension
 • Alle Nijlcruise-excursies zoals vermeld in de reisbeschrijving
 • Entreegelden voor alle bezienswaardigheden tussen Luxor en Aswan
 • Engelssprekende Egyptoloog gids tijdens uw excursies

Niet Inbegrepen:

 • Eventuele extra's
 • Drankjes in het restaurant
Denk eraan om mee te nemen:
 • Paspoorten
 • Camera