6-daagse rondreis Caïro en Nijlcruise vanuit Hurghada

Boek Nu! Inquire Booking

Van EUR 850

+1 Extra opties

Geniet van een 6-daagse Nijlcruise en Caïro vanuit Hurghada Inclusief 3 nachten Nijlcruise en 2 nachten in Caïro.

Van EUR 850

+1 Extra opties

Boek Nu! Inquire Booking

Dag 1

De vertegenwoordiger van Excursies Egypte haalt u op bij uw hotel in Hurghada om naar de luchthaven van Hurghada te gaan. Het duurt 15 minuten om te rijden. Neem uw vlucht naar Caïro, waar u wordt opgewacht en bijgestaan ​​door onze Nederlandstalige gids. Daarna zal onze Egyptoloog-gids u vergezellen om de prachtige piramiden van Cheops, Chephren en Mykerinus, de sfinx met een hoofd van een farao en een leeuwenlichaam, die dateert uit de regering van koning Chephren, en de valleitempel van de piramide te ontdekken van Chephren. Ga verder met je lunch in een lokaal restaurant in Caïro. Daarna ga je verder naar het Egyptisch Museum met artefacten uit de faraonische periode. Het museum toont een zeldzame collectie van 5000 jaar kunst die wordt beschouwd als de grootste meest waardevolle collectie Egyptische kunst ter wereld. Er worden meer dan 250.000 echte artefacten gepresenteerd, waaronder een tentoonstelling gewijd aan Tutankhamen's collectie van schatten, goud en sieraden die meer dan 3.500 jaar in zijn tombe was opgesloten voordat hij werd ontdekt in de jaren 1920 toen zijn tombe werd opgegraven. Overnachting in Caïro Vervolgens transfer naar 5 * hotel Le Meridien Pyramids voor overnachting

Dag 2

Na het ontbijt sluit u zich aan bij uw privégids om de hoogtepunten van Caïro te bezoeken, waaronder: Salah el-Din Citadel: Het was tot de jaren 1860 de Egyptische regeringszetel, de Citadel van Caïro is een prachtig fort. Het werd gebouwd tijdens het bewind van Salah ad-Din. De bouwwerkzaamheden zijn begonnen in 1176 en zijn voltooid in 1182. Breng dan een bezoek Mohamed Ali-moskee: Het werd gebouwd tussen 1830 en 1848, de moskee genaamd "The Alabaster Mosque" vanwege de meeste muren gemaakt van puur albast. De moskee is een replica van de Blauwe Moskee in Istanbul Khan El Khalili Bazaar: Geen bezoek aan Caïro is compleet zonder een stop bij de Khan EL Khalili-bazaar; een van de beroemdste en oudste bazaars in het Midden-Oosten. Vlieg naar Aswan en inschepen en diner aan boord van de Nijlcruise.

Dag 3

Na het ontbijt bezoeken we Aswan, inclusief de Tempel van Philae en een rondleiding door Felucca rond Elephantine, de Hoge Dam, de Onvoltooide Obelisk

Phiala-tempel
Gebouwd ter ere van de godin Isis, dit was de laatste tempel gebouwd in de klassieke Egyptische stijl. De bouw begon rond 690 voor Christus en het was een van de laatste buitenposten waar de godin werd aanbeden.

De Hoge dam van Aswan
Aswan hoge dam is een met rotsen gevulde dam aan de noordgrens tussen Egypte en Soedan. De dam wordt gevoed door de rivier de Nijl en het stuwmeer vormt het Nassermeer. De bouw van het project begon in 1960 en werd voltooid in 1968. Het werd officieel ingehuldigd in 1971.

De onvoltooide Obelisk
Aswan was de bron van het mooiste graniet van het oude Egypte, dat werd gebruikt om beelden te maken en tempels, piramides en obelisken te verfraaien. De grote onafgewerkte obelisk in de noordelijke steengroeven heeft waardevol inzicht gegeven in hoe deze monumenten zijn gemaakt, hoewel het volledige bouwproces nog steeds niet helemaal duidelijk is. Drie zijden van de schacht, bijna 42 m lang, werden voltooid, behalve de inscripties. Met een gewicht van 1168 ton zou de voltooide obelisk het zwaarste stuk steen zijn geweest dat de Egyptenaren ooit hebben gemaakt.
12:00 lunch aan boord van de cruise
Diner en overnachting aan boord van de cruise

Dag 4

Ontbijt en lunch aan boord van de cruise.Vroeg bezoek aan Abu Simbel vanuit Aswan
Abu Simbel-tempels
De twee tempels van Ramses de tweede en de koningin Nefertari werden tussen 1274 en 1244 v.Chr. Uit de berg op de westelijke oever van de Nijl gehouwen. De Grote Tempel was opgedragen aan Ramses de tweede, Ra-Harakhty, Amun Ra en Ptah, met 4 Kolossale beelden, de tweede tempel was opgedragen aan de koningin Nefertari en godin Hathor, de twee tempels werden steen voor steen ontmanteld en herbouwd op hoger gelegen grond. Het behoud van de twee tempels van Abu Simbel moet de grootste prestatie van de Unesco zijn
13:00 uur varen naar Kom ombo
Bezoek de tempel van Kom Kom ombo
De tempel en de bijbehorende nederzettingsplaats op 40 km ten noorden van Aswan, was opgedragen aan de goden Sobek en Horus en dateren voornamelijk uit de Ptolemeïsche en Romeinse periode (332 B.b -395 A.c)
Vaar naar Edfu-Overnachting in Edfu
Diner en overnachting aan boord van de cruise
Galabyia-feest.

Dag 5

Ontbijt aan boord op de Nijlcruise, Ontbijt op de Nijlcruise, Bezoek de Edfu
Edfu-tempel:
Boven-Egyptische site gedomineerd door een grote, goed geconserveerde tempel, gewijd aan de havik-god Horus, de constructie van de Ptolemeïsche tempel van Horus, die werd gesticht op de site van een veel eerdere tempel, daterend uit de periode tussen het bewind van Ptolemaeus de Ten derde (246 v.Chr.).
De beschrijvingen op de muren omvatten de mythe van de strijd tussen Horus en Seth (waarschijnlijk jaarlijks uitgevoerd als een religieus drama. Vaar naar Luxor via de Esna-sluis Bezoek de Luxortempel
Luxor-tempel:
Grotendeels gebouwd door de nieuwe koninkrijksfarao Amenhotep de derde en voltooid door koning Toetanchamon en de grote koning Ramses de tweede, werd de eerste pyloon verhoogd door Ramses de tweede en versierd met zijn militaire slag bij Kades Diner en overnachting aan boord van de cruise.

Dag 6

Ontbijt aan boord op de Nijlcruise, Ontbijt op de Nijlcruise, Bezoek de westoever van Luxor en Karnak

De vallei der koningen:
Ooit de grote plaats van de waarheid genoemd, deze vallei, nu de vallei van de koningen genoemd, is het een majestueus domein van de farao's die ooit in grote stenen Sarcofagen lagen, in afwachting van onsterfelijkheid. De geïsoleerde vallei achter Deir el Bahri wordt gedomineerd door de piramide -Vormige bergtop

De kolossen van Memnon:
Enorme paarstandbeelden bekend als de kolossen van Memnon, die ongeveer 18 meter van de vlakte opstijgen, het zijn de overblijfselen van wat ooit het grootste complex op de westoever was, gebouwd door Amenhotep the Third

De koningin Hatshepsut-tempel:
De tempel van Hatshepsut Fuseert uit de woestijnvlakte, in een reeks terrassen, met steile kalkstenen kliffen aan de oostkant van de Thebaanse berg alsof de natuur zelf dit buitengewone monument had gebouwd.

Overnachting aan boord van de Cruise in Luxor

Karnak-tempel
Karnak is meer dan een tempel, is een spectaculair complex van heiligdommen, kiosken, pylonen en obelisken, allemaal gewijd aan de Thebaanse goden en aan de grotere glorie van de farao's van Egypte, Karnak was de belangrijkste plaats voor de aanbidding van de Thebaanse triade (Amun, Mut en Khonso)

Transfer naar Hurghada

Hoogtepunten

 • Aswan dam
 • Phiala-tempel
 • Abu simble
 • De onafgemaakte obelisk
 • Edfu
 • kom ombo
 • Karnak-tempel
 • Luxor-tempel
 • De vallei der koningen
 • De Piramiden van Gizeh
 • Het Egyptisch museum


Inbegrepen

 • Privévervoer van het Hurghada Hotel naar de luchthaven van Hurghada
 • Privé transfer in Aswan
 • Privé transfer in Luxor
 • 2 nachten in Caïro in 5-sterrenhotel - Le Meridien Pyramids
 • Vliegtickets in Hurghada-Cairo-Aswan
 • Transfer van Luxor naar Hurghada
 • Ontmoet en assisteer bij aankomst en vertrek
 • De hulp van ons personeel tijdens uw verblijf en excursies
 • Transfer van hotel naar boot
 • Alle transfers met een modern luxe voertuig met airconditioning
 • Accommodatie voor 3 nachten op een luxe 5-sterren cruise op basis van volpension - Royal Princess
 • Alle Nijlcruise-excursies zoals vermeld in de reisbeschrijving
 • Entreegelden voor alle bezienswaardigheden tussen Luxor en Aswan
 • Nederlandstalige gids  Egyptoloog-gids tijdens uw excursies

Niet Inbegrepen:

 • Fooien geven

 • Drankjes

Route

 1. Hurghada
 2. Cairo
 3. Aswan
 4. Luxor
 5. Hurghada