Dendera en Abydos Prive excursie vanuit Luxor

Boek Nu! Inquire Booking

Van EUR 90

Geniet van Prive dag excursie naar Dendera en Abydos temples vanuit Luxor Met Prive gids,Bezoek de tempel van Hathor,Godin van liefde en Muziek voor de oude Egyptenaren en de tempel van Abydos,de tempel van Osiris.

Van EUR 90

Boek Nu! Inquire Booking

Ophaaltijd van uw hotel in luxor onze gids,vervolgens rijden naar Dendera tempel

Bezoek de Dendera-tempel

Aankomst in Dendera om 08.30 uur. Je wordt begeleid door de Egyptoloog-gids, hij zal de geschiedenis van de tempel uitleggen
Dendera tempel

De tempel van Hathor werd grotendeels gebouwd tijdens de Late Ptolemeïsche periode, met name tijdens het bewind van Ptolemaeus XII en Cleopatra VII. Latere toevoegingen werden gemaakt tijdens de Romeinse periode. Hoewel gebouwd door een dynastie van heersers die zelf geen inheemse Egyptenaren waren, is het ontwerp van deze tempel in overeenstemming bevonden met die van andere klassieke Egyptische tempels, met uitzondering van de voorkant van de hypostyle hal, die volgens een inscriptie boven de ingang, werd gebouwd door keizer Tiberius.

Afgezien van deze zijn er ook scènes in het tempelcomplex met de Ptolemaïsche heersers. Bijvoorbeeld, uitgehouwen op de buitenkant van een van de tempelmuren is een enorme opluchting van Cleopatra VII en haar zoon door Julius Caesar en co-heerser, Ptolemeus XV (beter bekend als Caesarion). De twee Ptolemeïsche heersers worden gekleed in Egyptische gewaden getoond en brengen offers.

Hathor werd ook beschouwd als een godin van genezing, en dit is duidelijk in de aanwezigheid van een sanatorium in het tempelcomplex. Hier zouden pelgrims genezen worden door de godin. Heilig water (dat heilig werd gemaakt door het te laten gieten op beelden met heilige teksten) werd gebruikt om te baden, zalloos werden door de priesters van Hathor uitgedeeld, en er werden slaapvertrekken voorzien voor degenen die hoopten dat de godin in hun dromen zou verschijnen, en dus help ze

Rijd naar de tempel van Abydos vanuit de Dendera-tempel

Abydos tempel

Beschouwd als een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen van het oude Egypte, was de heilige stad Abydos de locatie van vele oude tempels, waaronder Umm el-Qa'ab, een koninklijke necropolis waar vroege farao's werden begraven. Deze graven werden als uiterst belangrijke begravingen gezien en in latere tijden werd het wenselijk begraven te worden in het gebied, wat leidde tot de groei van het belang van de stad als cultlocatie.
 

Tegenwoordig staat Abydos bekend om de herdenkingstempel van Seti I, die een inscriptie bevat uit de negentiende dynastie die de moderne wereld kent als de Abydos-koningslijst. Het is een chronologische lijst met cartouches van de meest dynastieke farao's van Egypte uit Menes tot Ramesses I, de vader van Seti. De Grote Tempel en het grootste deel van de oude stad liggen begraven onder de moderne gebouwen ten noorden van de Seti-tempel. Veel van de originele structuren en de artefacten in hen worden beschouwd als onherstelbaar en verloren; velen zijn mogelijk vernietigd door de nieuwe constructie.
 

Abyos-tempel Abydos, gelegen op ongeveer 2,5 uur met de auto ten noorden van Luxor, was een van de belangrijkste religieuze plekken voor oude Egyptenaren. Heel erg zoals moderne Moslims hopen om minstens één keer in hun leven een bedevaart naar Mekka te voltooien, zouden oude Egyptenaren hopen Abydos te bezoeken, wat voor hen sterk geassocieerd was met de toegang tot het hiernamaals.

Hoewel er hier verschillende tempels zijn gebouwd, staat de grootste en belangrijkste tempel bekend als de Tempel van Seti I. Seti Ik was de vader van de grote Ramses II, die de bouw van het grootste deel van de tempel voltooide na zijn vaders dood.
Aan de macht gekomen slechts 30 jaar na de omwenteling in verband met de ketterse heerschappij van Achnaton, bekend als de Amarna-periode, was Seti I bezig met het herstellen van het geloof in het pantheon van Pre-Amarna-goden dat Achnaton had proberen te vernietigen. tempel die hij heeft gebouwd bevat kleine kapellen gewijd aan elk van de belangrijkste goden: Ptah, Re-Harakhte, Amun-Re, Osiris, Isis, Horus, en ook een aan Seti zelf. Veel van het tempelcomplex is niet meer aanwezig, inclusief de pyloon en de eerste twee binnenhoven zodat bezoekers via een deuropening de hypostyle hal binnengaan. Veel van de muurreliëfs binnenin zijn goed bewaard gebleven en de reliëfs naar de achterkant van de tempel, voltooid tijdens het bewind van Seti, worden beschouwd als een van de mooiste in een tempel in heel Egypte. Omdat Abydos moeilijker te bereiken is dan veel sites, is het niet erg druk bezocht. Af en toe reizen touringcars van de badplaatsen of met veel passagiers van cruiseschepen uit de Rode Zee, maar als je goed op tijd bent, kun je jezelf bij het tempelcomplex tegenkomen.

Lunch in de tempel van Abydos

Geniet van de Egyptische lunch door de tempel van Abydos Terug naar je hotel.Rijd terug naar Hurghada vanuit de tempel van Abydos

Hoogtepunten

 • De tempel van Hathor
 • De tempel van Abyos
 • The Mysterious Cryptic
 • zie Cleoptra Cleopatra VII
 • De koningen-lijst
 • The Flower of Life
 • de Egyptische kalender
Inbegrepen
 • Privé rondleiding
 • Privé gids
 • Toegangsprijzen
Niet Inbegrepen
 • Fooien
 • Extra`s
Vergeet niet om mee te nemen
 • zaklampje
 • Zonnebril