Luxor dag excursie vanuit Sharm el Sheikh met het vliegtuig

Boek Nu! Inquire Booking

Van EUR 360


Geniet van dag excursie naar Luxor vanuit Sharm el Sheikh met vliegtuig/ vlieg van Sharm el-Sheikh naar Luxor om een ​​glimp op te vangen van het hart van Opper-Egypte. Met onze gids bezoekt u de beroemdste tempels en standbeelden van Luxor en ziet u de kolossen van Memnon, de Vallei der Koningen, de Karnak-tempel en nog veel meer. Dompel jezelf onder in de geschiedenis van Egypte.

Van EUR 360

Boek Nu! Inquire Booking

04:30
haal je op bij je hotel in Sharm el Sheikh In de ochtend om 04:30 uur haalt onze vertegenwoordiger u op bij uw hotel in Sharm el Sheikh bij en brengt u naar Sharm el-Sheikh International Airport. Uw vlucht vertrekt om 06:00 uur Aankomst in Luxor om 06:00 uur Na Bij uw aankomst in Luxor verwelkomt uw gids u op de luchthaven en neemt u mee op een onvergetelijke tour. 08:00
 

08:00
Bezoek de Vallei der Koningen
Je steekt de Nijl over voor een bezoek aan enkele van de meest spectaculaire hoogtepunten van de legendarische Westelijke Jordaanoever van Luxor, waarin je met je eigen privégids de Vallei der Koningen gaat verkennen. Je bezoekt 3 graven.

De laatste rustplaats van de heersers van Egypte van de 18e tot de 20e dynastie, het is de thuisbasis van graven waaronder de grote farao Ramses II en de jongensfarao Toetanchamon. De graven waren goed gevuld met alle materiële goederen die een liniaal nodig zou kunnen hebben in de volgende wereld. De meeste versieringen in de graven zijn nog steeds goed bewaard gebleven.
 

11:00
Bezoek de albast
Mannen die albasten potten maken op dezelfde manier als ze al duizenden jaren worden gemaakt. De handgemaakte albasten objecten zijn bijna altijd erg dun, lichter van gewicht, wasachtig aanvoelend met een matte afwerking (niet glanzend). Ambachtslieden kunnen alleen deze dunheid van het product bereiken, geen machines. De kleuren variëren van puur wit tot rijk romig wit en soms gestreept met verschillende tinten van warm, roestig rood. Vraag altijd om de stukken waar je naar kijkt tegen het licht te houden om de ware natuurlijke schoonheid van de kleuren en patronen te zien. Het komt in verschillende maten en vormen van potten, vazen, kopjes, schalen, blaker, asbakken,

00:00
Tempel van Hatsjepsoet
Tempel van Hatsjepsoet is een van de mooiste en best bewaarde van alle tempels van het oude Egypte die je in Luxor kunt vinden. De tempel werd gebouwd op drie niveaus met twee brede hellingen in een centrale positie die de niveaus met elkaar verbindt. De tempel van Hatsjepsoet fuseert uit de vlakte van de woestijn, in een reeks terrassen, met pure kalkstenen kliffen aan de oostkant van de Theban Mountain alsof de natuur dit buitengewone monument zelf had gebouwd.
13:00
De kolossen van Memnon
Kolossen van Memnon zijn twee massieve stenen beelden van koning Amenhotep III zijn de enige overblijfselen van een complete mortuariumtempel. De beelden zijn gemaakt van blokken kwartsietzandsteen die in Caïro bestaan ​​en verhuisden vervolgens 700 km naar Luxor. De twee beelden kennen de Colossi van Memnon, oprijzende ongeveer 18 M van de vlakte, het zijn de overblijfselen van wat ooit het grootste complex op de westelijke oever was, gebouwd door Amenhotep the Third. Rond het middaguur luncht u in een lokaal restaurant in Luxor en bezoekt u vervolgens de tempel van Karnak - de grootste oude religieuze plaats die overal ter wereld bekend is:

13:00
Lunch in Egyptisch restaurant
 Lunchpauze in een Egyptisch restaurant 14:30
Karnak-tempel
De tempel van Karnak is de grootste oude religieuze plaats die overal ter wereld bekend is. Geen enkele site in Egypte is indrukwekkender dan Karnak. Het is het grootste tempelcomplex ooit gebouwd door de mens. Het vertegenwoordigt de gecombineerde prestatie van vele generaties oude bouwers en farao's. De tempel van Karnak bestaat eigenlijk uit drie hoofdtempels op 247 hectare grond.

16:00
Bezoek de Papyrus-galerij
Het woord papyrus verwijst zowel naar de schrijfondersteuning uitgevonden door de oude Egyptenaren, als naar de plant waarvan ze het eerste schrijfmateriaal hebben gemaakt. Individuele vellen werden gevormd door de zijkant van de strook naast elkaar te leggen, eerst in een verticale laag en vervolgens in een tweede horizontale laag. Het is algemeen aanvaard dat er geen lijm werd gebruikt, vellen werden samengeperst en vervolgens in de zon gedroogd 19:00 Vlieg terug naar Sharm el Sheikh en terug naar het hotel Vlieg terug naar Sharm el Sheikh om 19:00 aankomst om 20:00 dan word je teruggebracht naar je hotel in Sharm el Sheikha om 20:30

Hoogtepunten

 • De vallei der koningen
 • Koningin Hatsjepsoet-tempel
 • De kolossen van Memnon
 • Karnak-tempel

* Familie en groep hebben een speciale prijs
Looptijd:
1 dag
type:
Culturele Tour
Elke woensdag
Ophaaltijd
04:00

Inbegrepen:

 • Haal diensten op bij je hotel in Sharm el Sheikh en keer terug
 • Retourticket van Sharm el Sheik
 • Alle transfers door een privévoertuig met airconditioning
 • Privé Engelse Egyptoloog gids
 • Toegangsprijzen voor alle genoemde sites
 • Flessenwater aan boord van het voertuig tijdens de tour
 • Lunchmaaltijd in een lokaal restaurant in luxor
 • Shopping-excursies in luxor

Niet inbegrepen:

 • Boottocht op de Nijl
 • Drankjes in het restaurant
 • Tips

Vergeet niet om mee te nemen:

 • paspoorten
 • Hoed
 • Zonnecreme

Route

 1. Sharm El-Sheikh
 2. Luxor