Prive dag excursie naar Luxor vanuit Soma bay

Boek Nu! Inquire Booking

Van EUR 120

Privé dag excursie  naar Luxor vanuit Soma Bay met een privéauto met je eigen gids, hiermee kun je het echte Luxor zien, de vallei der koningen bezoeken, de begraafplaats van de machtigste koningen van Egypte, de koningin Hatshepsut-tempel, de kolossen Memnon en Karnak tempel.

Van EUR 120

Boek Nu! Inquire Booking
Je wordt om 05.30 uur opgehaald bij je hotel met een privétaxi met airconditioning en arriveert rond 09.30 uur in Luxor. Startrondleiding door de oude stad Luxor in luxe op een privédagtrip van Soma Bay naar Luxor. Begeleid door uw privégids, waar u de beroemde historische bezienswaardigheden gaat bezoeken

Karnak-tempels:

De Tempel van Karnak is de grootste oude religieuze plek ter wereld. Geen enkele plek in Egypte is indrukwekkender dan Karnak. Het is het grootste tempelcomplex dat ooit door de mens is gebouwd. Het vertegenwoordigt de gecombineerde prestatie van vele generaties oude bouwers en farao's. De Tempel van Karnak bestaat eigenlijk uit drie hoofdtempels, gelegen op 247 hectare grond.

Lunch in Egyptisch restaurant Luxor - authentiek, heerlijk Egyptisch eten. Je steekt de Nijl over om enkele van de meest spectaculaire hoogtepunten van de legendarische Westelijke Jordaanoever van Luxor te bezoeken, terwijl je met je eigen privégids de Vallei der Koningen verkent. Je bezoekt 3 graven.

Vallei van de Koningen:

Het is de laatste rustplaats van de Egyptische heersers van de 18e tot de 20e dynastie en herbergt graven, waaronder de grote farao Ramses II en de jonge farao Toetanchamon. De graven waren goed gevuld met alle materiële goederen die een heerser in de volgende wereld nodig zou kunnen hebben. Het grootste deel van de decoratie in de graven is nog steeds goed bewaard gebleven.
Als u het graf van de jonge farao Toetanchamon wilt bezoeken. Kunt u extra 
De kolossen van Memnon

De Kolossen van Memnon:
Kolossen van Memnon zijn twee massieve stenen beelden van koning Amenhotep III en de enige overblijfselen van een complete dodentempel. De beelden zijn gemaakt van blokken kwartsietzandsteen die in Caïro bestaan en vervolgens 700 km naar Luxor zijn verplaatst. De twee beelden staan bekend als de Kolossen van Memnon. Ze rijzen ongeveer 18 meter boven de vlakte op. Ze zijn de overblijfselen van wat ooit het grootste complex op de wereld was. westelijke oever, gebouwd door Amenhotep de Derde. Rond het middaguur lunch je in een lokaal restaurant in Luxor en bezoek je vervolgens de tempel van Karnak - de grootste oude religieuze plaats ter wereld:

Tempel van koningin Hatsjepsoet:

De Koningin Hatsjepsoet-tempel is een belangrijke Thebaanse religieuze en begrafenisplaats op de westelijke oever van de Nijl, tegenover Luxor, met tempels en graven die dateren uit het vroege Middenrijk tot de Ptolemeïsche periode. De vindplaats bestaat uit een diepe baai in de Nebhepetra (Mentuhotep II).
De vallei der koningen

Na een geweldige dag in Luxor wordt u naar uw hotel in de Soma-baai gebracht.

Hoogtepunten

 • De Vallei der Koningen
 • De koningin Hatshepsut-tempel
 • De Kolossen van Memnon
 • Karnak-tempel.


Inbegrepen

 • Prive airco -Vervoer vanuit Soma Bay 
 •  Mineraalwater
 • Winkelen via beroemde Bazaars.
 • lunch maaltijd
 • Entree geld
 • Nederlandstalige gids extra toeslag( 25 Euro)
 • Alle servicekosten en belastingen

Niet Inbegrepen

 • Alle  extra die niet vermeld
 • Fooien 
 • Felucca tocht 20  Euro P.p

Route

 1. Safaga
 2. Qena
 3. Luxor
 4. Hurghada