Luxor speciale twee daagse excursie vanuit Hurghada

Boek Nu! Inquire Booking

Van EUR 250

Geniet van een privé Speciale twee daagse excursie naar Luxor vanuit Hurghada,

waar je de Luxor-vallei van de koningen, de Hatshepsut-tempel, de Kolossen van Memnon en de Karnak-tempel, Habu-tempel, de graven van nobelen, Deir El Madina en de Dendera-tempel bezoekt, dan rijden we je terug naar Hurghada.

Van EUR 250

Boek Nu! Inquire Booking

Dag 1-Hurghada-Luxor- Ontdek de oude Thebe

Vroeg in de ochtend halen we je op van je hotel in Hurghada door een privéauto om te worden overgebracht naar Luxor voor een overnachting naar Luxor vanuit Hurghada. Bij aankomst ontmoet u uw privégids die met u mee gaat naar:

Karnak-tempel: geen enkele site in Egypte is indrukwekkender dan Karnak. Het is het grootste tempelcomplex ooit gebouwd door de mens en vertegenwoordigt de gecombineerde prestatie van vele generaties oude bouwers en farao's. De tempel van Karnak bestaat eigenlijk uit drie hoofdtempels, kleinere ingesloten tempels en verschillende buitentempels op 247 hectare grond.
De lunch wordt geserveerd in een lokaal restaurant in Luxor met uitzicht op de Nijl,

Vallei van de Koningen  :
De laatste rustplaats van de heersers van Egypte van de 18e tot de 20e dynastie, het is de thuisbasis van graven waaronder de grote farao Ramses II en de jongensfarao Toetanchamon.
de graven waren goed gevuld met alle materiële goederen die een heerser in de volgende wereld nodig zou kunnen hebben. De meeste versieringen in de graven zijn nog steeds goed bewaard gebleven.

Hatshepsut-tempel:
Het is een van de mooiste en best bewaarde van alle tempels van het oude Egypte. De tempel werd gebouwd op drie niveaus met twee brede hellingen in een centrale positie die de niveaus met elkaar verbindt.
Colossi of Memnon:
Twee massieve stenen beelden van koning Amenhotep III zijn de enige overblijfselen van een complete dodentempel.
De beelden zijn gemaakt van blokken kwartsietzandsteen die in Caïro bestaan ​​en vervolgens 700 km naar Luxor verplaatst

Dan check je in 3-sterren hotel (je hebt de flexibiliteit om te veranderen)
Licht Show in Karnak

Op de avond, een optionele excursie naar Klank- en lichtshow in Karnak, begint de show met een historische inleiding over de geboorte van de grote stad Thebe en de bouw van de Karnak-tempel.

De show vertelt de glorieuze prestaties van enkele geweldige farao's terwijl je luistert naar een prachtige en poëtische beschrijving van de artistieke schatten en de grote erfenis die de tempel van Karnak omsluit. Overnachting in 3-sterrenhotel. (lotus hotel)

Dag 2- Luxor- Speciale dag
Vandaag hebben we nog een speciale dag voor u, we zullen de westelijke oever van Luxor oversteken om te bezoeken:
Madinat Habu-tempel:

In de oudheid stond Madinat Habu bekend als Djanet en volgens oud geloof was de plaats waar Amun voor het eerst verscheen. Zowel Hatshepsut als Tuthmosis III bouwden hier een tempel gewijd aan Amun en later bouwde Rameses III zijn grotere herdenkingstempel op de site.
Eerste pyloon - de tempel van Rameses III Tijdens zijn tijd werd Djanet het administratieve centrum van West-Thebe. Het hele tempelcomplex was omgeven door een massieve versterkte muur met een ongewone toegangspoort bij de oostelijke ingang, bekend als de paviljoenpoort. Deze structuur, een kopie van Syrische migdol-forten, is iets wat je niet zou verwachten in Egypte. Rameses III, een militair, zag waarschijnlijk de deugd in zo'n structuur. Het is waarschijnlijk dat Rameses hier van tijd tot tijd verbleef omdat een koninklijk paleis was bevestigd aan het zuiden van het open voorplein van deze tempel, terwijl de woningen van de priesters en administratieve gebouwen aan weerszijden van de tempel lagen. Oorspronkelijk verbond een kanaal met een haven buiten de ingang de tempel met de Nijl. Maar dit werd lang geleden uitgewist door de woestijn.

De vallei van de edelen
De vallei der nobelen omvat bijna 500 graven van Thebaanse edelen en hoge ambtenaren. Terwijl de koninklijke graven werden verborgen in een geïsoleerde vallei, werden de graven van de edelen gegraven in de berg met uitzicht op de rivier de Nijl, omdat ze niet eens een fractie van de koninklijke schat hadden bevat.
Met zoveel wonderbaarlijke graven in het gebied, is het raadzaam om bepaalde belangrijke bezienswaardigheden te bezoeken
.
Graf van Sennefer
Een van deze indrukwekkende graven moet die van Sennefer zijn. Als burgemeester van Thebe en de opzichter van de tuinen van Amun tijdens het bewind van Amenhotep II (1427 tot 1400 v.Chr.), Is zijn tombe een van de mooiste en best bewaarde grafkamers in het gebied. De muren en de plafonds van het graf bevatten veel gekleurde scènes van Sennefer met zijn familieleden en vele andere scènes van het dagelijks leven.
Graf van Rekhmire
Een ander mooi voorbeeld van oude grafkamers die tussen de graven in de Vallei der Edelen te zien zijn, is het graf van Rekhmire. Rekhmire was een Vizier en een groot landeigenaar tijdens de periode van Tuthomose III van de 18e dynastie. Scènes in zijn graf stellen hem voor het innen van belastingen van de mensen en het ontvangen van geschenken van buitenlandse ambassadeurs die Egypte bezochten.
Geniet van de Egyptische lunch
Rijd naar Qena City waar je de beroemdste tempels in Egypte bezoekt

Dendera-tempel

De tempel van Hathor werd grotendeels gebouwd tijdens de late Ptolemeïsche periode, met name tijdens het bewind van Ptolemaeus XII en Cleopatra VII. Latere toevoegingen werden gedaan tijdens de Romeinse periode. Hoewel gebouwd door een dynastie van heersers die zelf geen inheemse Egyptenaren waren, is het ontwerp van deze tempel gevonden in overeenstemming te zijn met dat van andere klassieke Egyptische tempels, met uitzondering van de voorkant van de hypostyle hal, die volgens een opschrift boven de ingang, werd gebouwd door keizer Tiberius.

Afgezien hiervan zijn er ook scènes in het tempelcomplex die de Ptolemeïsche heersers uitbeelden. Bijvoorbeeld, gesneden op het externe gezicht van een van de tempelmuren is een enorm reliëf van Cleopatra VII en haar zoon door Julius Caesar en co-heerser, Ptolemy XV (beter bekend als Caesarion). De twee Ptolemeïsche heersers worden gekleed in Egyptisch gewaad getoond en offeren.

Hathor werd ook beschouwd als een godin van genezing, en dit is duidelijk in de aanwezigheid van een sanatorium in het tempelcomplex. Hier zouden pelgrims worden genezen door de godin. Heilig water (dat heilig werd gemaakt door het op beelden met heilige teksten te laten gieten) werd gebruikt om te baden, er werden geen reuzen uitgegeven door de priesters van Hathor en slaapvertrekken werden verstrekt aan degenen die hoopten dat de godin in hun dromen zou verschijnen, en dus help ze.

Breng je vervolgens terug naar je hotel in Hurghada.

Hoogtepunten

 • Vallei van de Koningen,
 • Hatshepsut-tempel,
 • Kolossen van Memnon,
 • de graven van edelen
 • Deir El Madina
 • Dendera-tempel

Inbegrepen

 1. Accommodatie in 3 * hotel met ontbijt, Lotus hotel
 2. Tour naar Hatshepsut-tempel en Vallei der Koningen.
 3. Tour naar Karnak-tempel, Vallei van de adel
 4. Dendera-tempel, Habu-tempel, Deir el Madina
 5. Service van een professionele gids.
 6. Winkelen via beroemde Bazaars.
 7. De hulp van onze persoonlijke tijdens rondleidingen
 8. Flessenwater tijdens uw reis.
 9. Haal services op bij je hotel en keer terug.
 10. Lunch in een lokaal restaurant
 11. Alle transfers per voertuig met airconditioning

Niet Inbegrepen

Eventuele extra's
Persoonlijke uitgaven
Geluids- en lichtshow
Fooien

Vergeet niet om mee te nemen:

 • Paspoorten
 • Hoed
 • zonnebril

Route

 1. Hurghada
 2. Qena
 3. Luxor
 4. Dandarah