twee daagse excursie Aswan en Abu simble vanuit Marsa Alam

Boek Nu! Inquire Booking

Van EUR 330

We bieden een twee daagse excursie naar Aswan en Abu Simbel vanuit Marsa Alam of Ghalib-hotels.Bezoek Aswan attracties,de stuw dam, de tempel van Phiala ( Godin Isis op het eiland van  Phiala,de onvoltooide obelisk en zeil op de Nijl met Felucca en bezoek Abu Simbel temples,de tempel van Ramses en  tempel van de koningin Nefertari.

Van EUR 330

Boek Nu! Inquire Booking

Dag 1 - Marsa Alam - Aswan

Vroeg in de ochtend om 05:00 uur wordt u per privéauto opgehaald van Hurghada hotel of Port Ghalib Hotels naar Aswan. Het duurt 4 uur rijden.U bezoekt de hoge dam, Phiala tempel, de onvoltooide Obelisk en Geniet van zeilen op de Nijl met Egyptenaren Felucca
Phiala-tempel
Gebouwd om de godin Isis te eren, dit was de laatste tempel gebouwd in de klassieke Egyptische stijl. De bouw begon rond 690 v.Chr. En het was een van de laatste buitenposten waar de godin werd aanbeden.
De hoge dam

Aswan High Dam is een rotsvuldam aan de noordgrens tussen Egypte en Soedan. De dam wordt gevoed door de rivier de Nijl en het stuwmeer vormt het Nassermeer. De bouw van het project begon in 1960 en werd voltooid in 1968. Het werd officieel ingewijd in 1971.

De onvoltooide obelisk

Aswan was de bron van het oude Egypte, het mooiste graniet dat werd gebruikt voor het maken van beelden en het verfraaien van tempels, piramides en obelisken.De grote, onvoltooide obelisk in de noordelijke steengroeven heeft waardevolle inzichten opgeleverd over de manier waarop deze monumenten zijn gemaakt, hoewel het volledige bouwproces nog steeds niet helemaal duidelijk is. Drie zijden van de schacht, bijna 42 m lang, werden voltooid, behalve de inscripties. Met 1168 ton was de voltooide obelisk het zwaarste stuk steen dat de Egyptenaren ooit vormden.

Dag 2 - Aswan-Abu Simbel-Marsa Marsa alam

Een vroege pick-up vanuit je hotel in Aswan om 04:00 uur, reis met een voertuig met airconditioning van Aswan naar Abu Simbel, het duurt 3 uur rijden naar de tempels van Abu Simbel voor de hitte van de dag.

De twee temples van Abu simble

De twee tempels zijn uit de berghelling gesneden tijdens het bewind van Farao Ramses II in de 13e eeuw voor Christus,Bij aankomst zal een Egyptoloog gids u alles vertellen over een van de grootste en meest grillige farao's in de Egyptische geschiedenis. Bewonder de belangrijkste faculteit, de adept van de Grote Tempel voor Ramses II en zijn 4 standbeelden van de farao die op zijn troon zitten na zijn oprukkende leeftijd.In theorie is de hoofdtempel gewijd aan Amon-Re Horachtey en Ptah, maar in de praktijk werd het gebouwd voor de grotere glorie van zijn bouwer, Ramses de Grote. Ga verder naar de kleinere tempel van Ramses 'gemalin, koningin Nefertari, gelegen direct naast de Grote Tempel. Bewonder de indrukwekkende rotsachtige faccedil, met een afbeelding van de farao en zijn koningin. Herplaats de bus om 09:00 uur in voor de retourtransfer naar Aswan, de lunch wordt geserveerd in Aswan voordat je terugrijdt naar Marsa Alam

 

Hoogtepunten

Phiala-tempel

de onvoltooide obelisk

De hoge dam

De oude dam

Zeil met Felucca

Tempels van Abu Simbel

Ontdek Aswan
 

Inbegrepen:

 • Prive gids
 • Flessen water aan boord van het voertuig tijdens de tour
 • Entreegelden voor de genoemde bezienswaardigheden in Aswan Abu Simbel 
 • Vervoer door privévoertuig met airconditioning
 • Lunch in een kwaliteitsrestaurant met smakelijk eten in Aswan
 • Een nacht overnachting in Basma hotel in Aswan
 • zeiltocht

Niet Inbegrepen:

 • Alle extra's
 • Avondeten

Route

 1. Marsa Alam
 2. Edfu
 3. Aswan