Speciale tweedaagse tour naar luxor vanuit de haven van Safaga

Boek Nu! Inquire Booking

Van EUR 220

+1 Extra opties

Speciale tweedaagse tour naar luxor vanuit Safaga Port. Heb je Luxor bezocht en wil je meer ontdekken over Luxor? Geniet van een privétour van 2 dagen naar Luxor vanuit de haven van Safaga, waar u de Madinet Habu-tempel, de Ramseum-tempel, Deir El Madina en de vallei van de koninginnen zult bezoeken en dan uw hotel incheckt. Volgende dag tour naar Luxor Museum en dan rijden we terug naar Safaga

Van EUR 220

+1 Extra opties

Boek Nu! Inquire Booking

 

Dag 1: Safaga - Luxor
Vroeg in de ochtend halen we je op van je Cruise in Safaga door een privé-auto van A.C. om over te zetten naar Luxor voor een overnachting in Luxor vanuit Marsa Alam. Bij aankomst ontmoet je je privé-gids die je bezoekt:

Madinat Habu-tempel:

In de oudheid stond Madinat Habu bekend als Djanet en volgens het oude geloof was de plaats waar Amun voor het eerst verscheen. Zowel Hatshepsut als Tuthmosis III bouwden hier een tempel die aan Amon was opgedragen en later vormde Rameses III zijn grotere herdenkingstempel op de plek.

Eerste pyloon - de tempel van Rameses III Gedurende zijn tijd werd Djanet het administratieve centrum van de westerse Thebe. Het hele tempelcomplex was omringd door een massieve versterkte ommuring, met een ongewone poort aan de oostelijke ingang, bekend als de poort van het paviljoen. Deze structuur, een kopie van Syrische migdol-forten is iets dat je niet zou verwachten in Egypte te zien. Ramses III, een militair, zag de deugd waarschijnlijk in zo'n structuur. Het is waarschijnlijk dat Rameses hier van tijd tot tijd verbleef omdat een koninklijk paleis aan de zuidkant van het open voorplein van deze tempel was bevestigd, terwijl priesterswoningen en administratieve gebouwen aan weerszijden van de tempel lagen. Oorspronkelijk sloot een kanaal met een haven buiten de ingang de tempel naar de Nijl. Maar dit werd lang geleden uitgewist door de woestijn.

Madinat Habu-tempel vanuit de lucht

 

Ramsseum:

Ramesseum, funeraire tempel van Ramses II (1279-13 BC), opgericht op de westelijke oever van de rivier de Nijl in Thebe in Opper-Egypte. De tempel, beroemd om zijn 57 voet (17 meter) zittend standbeeld van Ramses II (waarvan alleen fragmenten overblijven), was opgedragen aan de god Amon en de overleden koning. De muren van het Ramesseum, dat slechts ongeveer voor de helft bewaard is gebleven, zijn versierd met reliëfs, waaronder scènes met afbeeldingen van de Slag bij Kadesh, de Syrische oorlogen en het Festival van Min

Deir El Madina

De belangrijkste begraafplaats van de koninklijke werklieden in Deir el-Medina ligt ten westen van het dorp, op de helling van de Thebaanse heuvels. De meeste graven werden gebouwd tijdens de 19de dynastie. Sommigen van hen zijn indrukwekkend in hun decoratie en grootte. Tegen de tijd van de 20ste dynastie waren de graven veranderd in familiegraven waarin de nazaten van de oorspronkelijke eigenaars werden begraven. Kleine wijzigingen werden aangebracht behalve de toevoeging van een andere ondergrondse grafkamer. De lagere gangen van de oostelijke heuvel van Qurnet Murai waren de begraafplaatsen van baby's en kinderen. Meer dan honderd kinderen werden begraven in gemeenschappelijke huishoudelijke aardewerk potten of amforen, in manden, zelfs vismanden, in kisten, dozen of in de juiste kisten daar. De armste begrafenissen waren die van nog geboren baby's. Ze bevatten geen sieraden of amuletten, alleen kleine vaten gevuld met voedsel voor het hiernamaals. De graven van de volwassenen lagen hogerop. Veel van deze graven dateren uit de 18e dynastie

Lunch tijdens de tour.
 

De vallei van The Queens

De Vallei der Koninginnen, ook bekend als Biban el-Harim, Biban el-Sultanat en Wadi el-Melikat, is een plaats in Egypte waar vrouwen van farao's werden begraven in de oudheid. In de oudheid stond het bekend als Ta-Set-Neferu, wat betekent - 'de plaats van de kinderen van de farao', omdat samen met de koninginnen van de 18e, 19e en 20e dynastie (1550-1070 v.Chr.) Veel vorsten en prinsessen werden ook begraven bij verschillende leden van de adel. De graven van deze mensen werden onderhouden door mortuarium-priesters die dagelijkse rituelen uitvoerden en offergaven en gebeden verstrekten voor de overleden adel.

De vallei ligt in de buurt van de beter bekende Vallei der Koningen op de westelijke oever van de Nijl tegenover Thebe (het moderne Luxor). Dit kale gebied in de westelijke heuvels werd gekozen vanwege de relatieve isolatie en de nabijheid van de hoofdstad.

De koningen van de 18e dynastie, in plaats van het traditionele gebouw van piramides als grafkamers (misschien vanwege hun kwetsbaarheid voor grafrovers), kozen er nu voor begraven te worden in graftomben.

Deze necropolis zou meer dan zeventig graven bevatten, waarvan er vele stijlvol en rijkelijk versierd zijn. Een voorbeeld hiervan is de rustplaats uitgehouwen uit de rots voor koningin Nefertari (1290-1224 v.Chr.) Van de 19e dynastie. De polychrome reliëfs in haar tombe zijn nog steeds intact.

De oude Egyptenaren gaven het de naam Set Neferu, wat 'zetel van schoonheid' betekent. Van 1903-1906 ontdekte een Italiaanse expeditie ongeveer tachtig graven, waarvan sommige toebehoorden aan kinderen van koningschap. Velen waren zwaar beschadigd doordat ze waren verbrand en of gereduceerd tot gebruikt te worden als stallen voor ezels en kamelen. Een van de bekendste graven is die van Nefertari, de meest geliefde van de talrijke vrouwen van Ramses II. Ter ere van hem bouwde hij een prachtige tempel in Abu Simbel.

Op de avond kunt u genieten van een optionele rondleiding door Sound and Light Show in Karnak:

De show begint met een historische inleiding over de geboorte van de grote stad Thebe en de bouw van de Karnak-tempel.
Overnachting in 3 Hotel.
Dag 2: Luxor - Haven van Safaga
Ontbijt in uw hotel, dan wordt u vergezeld door uw persoonlijke gids en een privévoertuig met airconditioning om te bezoeken:

Luxor Museum
Dit prachtige museum heeft een goed gekozen en schitterend tentoongestelde en verklaarde verzameling antiquiteiten die dateren van het einde van het oude koninkrijk tot aan de Mamluk-periode, meestal verzameld uit de Thebaanse tempels en necropolis. De ticketprijs zet veel, maar laat je daarmee niet stoppen: dit is een van de meest lonende bezienswaardigheden in Luxor en een van de beste musea in Egypte.
Laat je lunchen op een restaurant in Nile View voordat we je terugbrengen naar je cruise in Safaga

Hoogtepunten

 • Madinet Habu-tempel,
  De Ramsseum-tempel
  Deir El Madina
  Vallei van de koninginnen
  Deze Tour omvat

  Accommodatie in een 3 * hotel met ontbijt, zicht op de Nijl

  Tour naar Deir el Madina, Habu-tempel, Vallei der Koninginnen

  Bezoek aan het luxor-museum.

  Service van professionele gids.

  Winkelen via beroemde Bazaars.

  Een hulp van ons persoonlijk tijdens rondleidingen

  Flessen water tijdens uw reis.

  Haal diensten op bij uw hotel en ga terug.

  Lunch in een lokaal restaurant

  Een hulp van ons persoonlijk tijdens rondleidingen

  Alle transfers per voertuig met airconditioning

  Exclusief

  Alle extra's

  Persoonlijke uitgaven

  Geluids- en lichtspel

  tipping

Route

 1. Safaga
 2. Qena
 3. Luxor