3 daagse excursie naar Cairo en luxor vanuit Hurghada

Boek Nu! Inquire Booking

Van EUR 550

+4 Extra opties

Geniet van Prive drie daagse excursie naar Cairo en luxor vanuit Hurghada,bezoek de hoofdstad van Egypte met zijn Beroemde Pyramiden van Giza en het Egyptisch Museum ,Vlieg naar Luxor overnachten in luxor en de volgende dag bezoek aan Karnak temple,Luxor temple,Het Luxor Museum,Overnachting in Luxor,de Volgende dag bezoek aan de westoever van de Nijl de vallei der koningen,de kolossale beelden van Memnon,Karnak tempel en rijden naar Hurghada 

Van EUR 550

+4 Extra opties

Boek Nu! Inquire Booking

► Dag 01: Hurghada / Tours naar Caïro / Vlieg naar Luxor:

We halen je op bij je hotel in Hurghada met een modern privévoertuig met airconditioning en rijden vervolgens naar de luchthaven van Hurghada voor een korte vlucht naar Caïro. Bij uw aankomst op de luchthaven van Caïro, wordt u vergezeld door uw persoonlijke Egyptoloog-gids om de prachtige piramides van Cheops, Chephren en Mykerinus te ontdekken, de Sfinx met een farao en leeuwenkop die dateert uit het bewind van koning Chephren. en de tempel van de vallei van de piramide van Chefren. De lunch wordt geserveerd in een lokaal restaurant van goede kwaliteit in Caïro.

Daarna passeer je het Egyptisch Museum dat kunstvoorwerpen uit de faraonische periode presenteert.
Het museum presenteert een zeldzame collectie van 5000 jaar kunst, beschouwd als de grootste collectie Egyptische kunst ter wereld. Er zijn meer dan 250.000 authentieke artefacten te zien, waaronder een tentoonstelling gewijd aan de verzameling schatten, goud en juwelen van Toetanchamon, die meer dan 3.500 jaar in zijn graf lag voordat ze in de jaren twintig werden ontdekt. Ga verder naar Islamitisch Caïro, waar je Khan El Khalili, de oude bazaar van Caïro, kunt verkennen. 'S Avonds wordt u naar de luchthaven van Caïro gereden voor de vlucht naar Luxor, waar u wordt opgewacht en naar uw hotel in Luxor wordt gebracht.

► Dag 02: Luxor Tours:

Na het ontbijt halen we je op van je hotel in Luxor met een privé A.C. Car om te bezoeken:

Karnak-Tempel:
Geen enkele site in Egypte is indrukwekkender dan Karnak. Het is het grootste tempelcomplex dat ooit door de mens is gebouwd en vertegenwoordigt de gecombineerde prestatie van vele generaties oude bouwers en farao's. De tempel van Karnak bestaat eigenlijk uit drie hoofdtempels, kleinere ingesloten tempels en verschillende buitenste tempels op 247 hectare grond.
Luxor-Tempel:
De tempel van Luxor was het centrum van het belangrijkste festival, het festival van Opet. De tempel werd grotendeels gebouwd door Amenhotep III en Rameses II en diende als decor voor de rituelen van het festival. Het festival moest het menselijke aspect van de heerser verzoenen met het goddelijke ambt.
De lunch wordt geserveerd in een lokaal restaurant in Luxor
'S Avonds kunt u genieten van een optionele rondleiding door de geluids- en lichtshow in Karnak: de show begint met een historische inleiding over de geboorte van de grote stad Thebe en de bouw van de Karnak
De show vertelt de glorieuze prestaties van enkele grote farao's terwijl je luistert naar een prachtige en poëtische beschrijving van de artistieke schatten en de grote erfenis die de Karnak omsluit.

Overnachting in 5***** Hotel (Nijlpaleis   Luxor )

►Dag 03: Luxor Hurghada:

Ontbijt in uw hotel in Luxor, daarna wordt u vergezeld door uw Engelssprekende gids in een privévoertuig met airconditioning om de westelijke oever van de Nijl te bezoeken om de twee kolossale standbeelden van Amenhotep III (Kolossen van Memnon) te bezoeken, bezoek vervolgens de Vallei der Koningen, waar de prachtige graven zijn ontdekt, je bezoekt 3 graven met uitzondering van het graf van Toetanchamon Ga door met het bezoeken van de Hatshepsut-tempel in El Deir El Bahary, deze indrukwekkende tempel gewijd aan de koningin der hoeden, de enige vrouwelijke farao die heeft geregeerd Egypte. Ten slotte wordt u vanuit Luxor met een privévoertuig met airconditioning naar uw hotel in Hurghada gebracht voor ongeveer 4 uur rijden.

► Vergeet niet mee te nemen:

► Camera
► Paspoorten 

Hoogtepunten

 • De Pyramiden an Giza
 • De Sfinx
 • Het Egyptisch Museum
 • De vallei der koningen
 • Hatsjepsut tempel
 • Karnak tempel
 • De kolossale beelden van Memnon
 • Luxor Tempel

Inbegrepen:

 • Prive airco vervoer
 • Privé Engels sprekende gids maar Nederlandstalige gids alleen voor 20 euro extra daags
 • Entree geld voor alle vermelde sites
 • Twee keer lunch in Cairo en in Luxor
 • Binnenlandse vliegtickets-Hurghada-Cairo-Cairo-Luxor
 • 2 nachten verblijf in Nile Palace Luxor

Niet inbegrepen:

 • Fooien voor gids en de chauffeur
 • Dranken in het Restauarnt.

Route

 1. Hurghada
 2. cairo
 3. الأقصر
 4. الغردقة