Tour naar het museum, de citadel en het oude Cairo

Inquire Booking
Bewonder voorwerpen uit het Oude Egypte in het Egyptisch Museum. Bezoek dan de Salah El Din-citadel, gebouwd in 1183 AD, en de Mohamed Ali-moskee, gebouwd in het kasteel in de 19e eeuw. Maak een rondrit door het oude Caïro, de plaats van een stad die Cairo voorafging met veel historische kerken en een Romeins fort
Inquire Booking

 

Geniet van een fantastische oriëntatiereis door Caïro op een 8-uur durende excursie die de belangrijkste monumenten van het oude Caïro en het doolhof van straten en kraampjes van de historische Khan El Khalili-bazaar inneemt.

Na een pick-up van het hotel vanuit Caïro of Giza, rijdt u naar de Saladin Citadel, gebouwd door Salah al-Din op de Moqattam Hills in 1183 na Christus als een verdediging tegen de legers van de Crusader. Bekend om zijn frisse lucht en een prachtig uitzicht op Cairo, het is nu een bewaard gebleven historische site van moskeeën en musea, waaronder de moskee van Muhammad Ali Pasha.

Ontworpen door de Turkse architect Yousif Boushnaq, die vooral vanuit Istanbul naar Cairo kwam om het grote gebouw te bouwen, staat de albasten structuur van de moskee in een prachtig contrast met de zandstenen stad. Ga verder naar de Khan el-Khalili Bazaar, een van de oudste bazaars in het Midden-Oosten. Ontdek een doolhof van steegjes dat sinds de 14e eeuw centraal staat in de handelsactiviteiten van Caïro.

Bezoek vervolgens het oude Cairo om de belangrijkste bezienswaardigheden te zien, zoals de Hangende Kerk, de Ben Ezra-synagoge, de kerk van St. Barbara en de kerk van Abu Serga, een van de oudste Koptische kerken in Caïro.

Hoogtepunten

rondleiding door de belangrijkste bezienswaardigheden van Oud-Caïro
Bezoek de Citadel van Caïro
de Moqattam Hills voor een weids uitzicht over de stad
Bekijk de prachtige albasten moskee van Muhammad Ali, gebouwd voor Muhammad Ali Pasha tussen 1830 en 1848
Ontdek de bezienswaardigheden van het oude Caïro, zoals de Hangende Kerk en de Ben Ezra-synagoge
Wandel door de steegjes van de Khan el-Khalili Bazaar en probeer je onderhandelingsvaardigheden uit
Inclusion

1- Gids voor Egyptologen

2- Lunch

3- Vervoer

4- Parkeerkosten

5 Belastingen en servicekosten

uitsluitingen

Tips en persoonlijke uitgaven

Route

  1. Cairo
  2. khan elkhalili