Privé tweedaagse excursie in Caïro de piramiden en de oude stad

Boek Nu! Inquire Booking

Van EUR 145

Geniet van twee daagse excursie in Cairo met Nederlandstalige gids Bezoek de grote piramides van Gizeh en de Sfinx en vervolgens de oudere stappiramide in Sakkara, en Memphis, de eerste oude hoofdstad van Egypte om op één dag de grootste oude locaties in de buurt van Caïro te zienBezoek de moskee van Mohamed Ali, de citadel van Saladin, de Koptische Caïro en de khan e khalil-bazaar

Van EUR 145

Boek Nu! Inquire Booking

Op de eerste dag

Je wordt door je vertegenwoordiger opgehaald bij je hotel voor een geweldige excursie naar de piramides van Cheops, Chephren en Mykerinus. Ga dan verder met het bezoeken van de Grote Sfinx, die dateert uit de tijd van Chephren en bezoek aan de Vallei Tempel.
Ga naar de Step Pyramid of Zoser, 's werelds oudste grote stenen structuur. Het werd gebouwd in de 3e dynastie voor koning Djoser. Ga vervolgens naar je lunch in een lokaal restaurant. Na die overdracht naar Memphis die werd gesticht door koning Menes, en de hoofdstad van Egypte was tijdens het oude koninkrijk, werd het beschouwd als een centrum van heerschappij en cultuur gedurende meer dan 3000 jaar de eerste hoofdstad van Egypte, en zie het standbeeld van Ramses II en de albast Sphinx van Memphis.

Op de tweede dag

Onze vertegenwoordiger haalt u op bij uw hotel om te genieten van een bezoek aan het meest interessante museum, het Egyptisch museum, met artefacten uit de faraonische periode. Het museum toont een zeldzame verzameling van 5000 jaar kunst die wordt beschouwd als de grootste en kostbaarste verzameling Egyptische kunst ter wereld. Meer dan 250.000 overweldigende artefacten worden gepresenteerd, waaronder een tentoonstelling gewijd aan de Tutankhamen-collectie van schatten, goud en sieraden die meer dan 3500 jaar in zijn graf was ingesloten voordat het werd ontdekt in de jaren 1920 toen zijn graf werd opgegraven.
Bezoek dan de Mohamed Ali Alabaster-moskee in de Citadel van Salah El Din. De lunch wordt geserveerd in een lokaal restaurant. Blijf doorrijden naar het gebied van Islamitisch Caïro, waar je Khan El Khalili, de oude bazaar van Caïro, kunt verkennen. Daarna gaan we verder naar Koptisch Caïro om de Hanging Church, Ben Ezra Synagogue, Church of St. Barbara, Church of Abu Serga te bezoeken. Later wordt u teruggebracht naar uw hotel.

Inbegrepen:

1- Alle transfers door een privévoertuig met airconditioning.

2- Haal services op bij je hotel en keer terug.

3- Privé Nederlandstalige gids

4- Toegangsprijzen voor alle genoemde sites.

5-Lunchmaaltijd wordt geserveerd in een lokaal restaurant.

6- Gebotteld water tijdens uw reis.

7- Shopping-excursies in Caïro.

8- Alle belastingen en servicekosten.

Niet inbegrepen

Eventuele extra's die niet in de reisbeschrijving worden vermeld.

Fooien.

NB: In geval van ophalen bij Heliopolis of op 6 oktober, is er een supplement van 10 Euro  per persoon.

Hoogtepunten

  • Bezoek de grote piramides van Gizeh
  • de Sphinx Step Pyramid in Sakkara en Memphis,
  • de eerste oude hoofdstad van Egypte die op één dag getuige was van de grootste oude locaties in de buurt van Caïro
  • Bezoek de moskee van Mohamed Ali,
  • De citadel van Saladin,
  • het Koptische Cairo
  • khan e khalil bazaar

Route

  1. Cairo