Twee daage excursie naar de witte woestijn vanuit Cairo

Boek Nu! Inquire Booking

Van EUR 180

Geniet van twee daagse excursie naar de witte woestijn en de Baharia-oase vanuit Cairo, verken de Egyptische woestijn en geniet van de ongerepte natuur! Tijdens deze unieke avontuurlijke ervaring wordt je naar de Bahariya-oase gedreven en vervolgens de omliggende regio in om de unieke zwart-witte woestijnen te zien.

 

Van EUR 180

Boek Nu! Inquire Booking

Dag 1


Ophaaltijd Om 07:00 uur vanuit uw hotel in Gizeh of in Caïro,rijdt u naar de Bahariya-oase, ongeveer 350 km naar het oosten. Deze reis duurt ongeveer 4 uur, je neemt je 4x4-jeep en rijdt naar de zwarte woestijn, de lunch wordt hier geserveerd in de oase van El Haize, later op de eerste dag verken je het White Desert National Park, de meest bekende woestijn bestemming in Egypte. Rijd vervolgens naar de vallei van Agabat, de vallei van Agabat ligt diep in de witte woestijn. Je moet er zijn om de buitenaardse schoonheid van de plek te voelen. Miljoenen jaren geleden lag de plaats vroeger onder de zee. In de loop der jaren hebben zich unieke rotsformaties van kalksteen, krijt (en misschien zand) ontwikkeld. Terwijl de lucht roze wordt en vervolgens diep vurig oranje, vervagen de rotsvormen en is er overal stilte. Zittend rond een klein vuurtje en genietend van de eenvoudigste maaltijd van kip, rijst en groenten, voelt het alsof niets ooit zo goed heeft geproefd. Bedoeïenenpersoneel zal diner en woestijnkamperen regelen

Dag 2

Je zult ontbijten in de woestijn, voordat je naar Bahariya Oasis rijdt. Op de terugweg bezoek je Crystal Mountain, Crystal Mountain, plaatselijk bekend als Gebel al-Izzaz. Het is meer een kristalheuvel, rechts gezien, die vaak het juweel van de woestijn wordt genoemd, wordt gevormd door de kwartsietkristallen en ziet er geweldig uit in de zonnestralen. Een paar decennia geleden is dat natuurlijke kenmerk per ongeluk gevonden. Haal Bahariya Oasis, geniet van de hitte bij Bir Sigam, een hete bron die reuma kan helpen overwinnen. Gelegen op 7 km ten oosten van Bahariya aan de weg naar Caïro, is de lente de beste hete lente in temperatuur, rijd dan terug naar Caïro.

Hoogtepunten

  • Geniet van de rit naar de westelijke woestijn van Egypte
  • Bezoek de kristalberg
  • Ontdek Bahariya Oasis
  • Verken de beroemde witte woestijn en de zwarte woestijn
  • Kampeertrip in de witte woestijn met Bbq-diner

Route

  1. Cairo
  2. الواحات البحرية
  3. الفرافرة