3 daagse excursie naar Luxor vanuit vanuit Hurghada

Boek Nu! Inquire Booking

Van EUR 350

+1 Extra opties

 

Geniet van een ontspannende 3 daagse excursie  naar Luxor vanuit Hurghada met je Nederlandstalige gids, neem je tijd tijdens het bezoek, breng 2 nachten door in Luxor   Bezoek de attractie van Luxor, The Ancient Thebe, De Vallei der Koningen, Koningin Hatshepsoet-tempel, De kolossen van Memnon, Karnak-tempel en Luxor-tempel, Zeil op de Nijl met de Egyptische Felucca

Van EUR 350

+1 Extra opties

Boek Nu! Inquire Booking

► Dag 1-Hurghada- Luxor:

Vroeg in de ochtend halen we je op bij je hotel in El Gouna met een privé-AC-auto om naar Luxor te worden gebracht voor een nachtelijke reis naar Luxor vanuit El Gouna. Bij aankomst ontmoet u uw privégids die u zal vergezellen om te bezoeken:

Karnak-tempel:

Geen enkele site in Egypte is indrukwekkender dan Karnak. Het is het grootste tempelcomplex dat ooit door de mens is gebouwd en vertegenwoordigt de gecombineerde prestatie van vele generaties oude bouwers en farao's. De tempel van Karnak bestaat eigenlijk uit drie hoofdtempels, kleinere ingesloten tempels en verschillende buitenste tempels op 247 hectare grond.

Luxor-tempel:

De tempel van Luxor was het centrum van het belangrijkste festival, het festival van Opet. De tempel werd grotendeels gebouwd door Amenhotep III en Rameses II en diende als decor voor de rituelen van het festival. Het festival moest het menselijke aspect van de heerser verzoenen met het goddelijke ambt.
De lunch wordt geserveerd in een lokaal restaurant in Luxor.

'S Avonds kunt u genieten van een optionele geluids- en lichtshow in Karnak: de show begint met een historische introductie over de geboorte van de grote stad Thebe en de bouw van de Karnak-tempel. De show vertelt de glorieuze prestaties van enkele grote farao's terwijl je luistert naar een prachtige en poëtische beschrijving van de artistieke schatten en de grote erfenis die de Karnak-tempel omsluit.

Overnachting in Nile Palace  Luxor  Of Sonesta St George

 

►Dag 2 de Vallei der Koningen:

Ontbijt in uw hotel, dan wordt u vergezeld door uw privégids en een privévoertuig met airconditioning om te bezoeken:

De Vallei der Koningen:

De laatste rustplaats van de Egyptische heersers van de 18e tot de 20e dynastie, het is de thuisbasis van graven, waaronder de grote farao Ramses II en de jongen farao Toetanchamon.
De graven waren goed gevuld met alle materiële goederen die een heerser in de volgende wereld nodig zou kunnen hebben. Het grootste deel van de decoratie in de graven is nog steeds goed bewaard gebleven.

Hatshepsut-tempel:

Het is een van de mooiste en best bewaarde tempels van het oude Egypte. De tempel werd gebouwd op drie niveaus met twee brede hellingen in een centrale positie die de niveaus met elkaar verbinden.

Kolossen van Memnon:

Twee massieve stenen beelden van koning Amenhotep III zijn de enige overblijfselen van een complete dodentempel.
De beelden zijn gemaakt van blokken kwartsietzandsteen die in Caïro voorkomen en vervolgens 700 KM naar Luxor zijn verplaatst

De vallei van de Koninginnen:

De Vallei der Koninginnen, ook bekend als Biban el-Harim, Biban el-Sultanate en Wadi el-Melikat, is een plaats in Egypte waar de vrouwen van farao's in de oudheid werden begraven. In de oudheid stond het bekend als Ta-Set-Neferu, wat betekent - 'de plaats van de kinderen van de farao', omdat samen met de koninginnen van de 18e, 19e en 20e dynastie (1550-1070 v.Chr.) vele prinsen en prinsessen werden ook begraven met verschillende leden van de adel. De graven van deze personen werden onderhouden door mortuariumpriesters die dagelijkse rituelen uitvoerden en offergaven en gebeden aanboden voor de overleden adel.

De vallei ligt in de buurt van de bekendere Vallei der Koningen op de westelijke oever van de Nijl tegenover Thebe (modern Luxor). Dit kale gebied in de westelijke heuvels werd gekozen vanwege het relatieve isolement en de nabijheid van de hoofdstad.

De koningen van de 18e dynastie, in plaats van het traditionele bouwen van piramides als grafkamers (misschien vanwege hun kwetsbaarheid voor grafrovers), kozen er nu voor om begraven te worden in uit rotsen gehouwen graven.

Deze necropolis zou meer dan zeventig graven bevatten, waarvan er vele stijlvol en rijkelijk versierd zijn. Een voorbeeld hiervan is de rustplaats die in de rots is uitgehouwen voor koningin Nefertari (1290-1224 vGT) van de 19e dynastie. De polychrome reliëfs in haar tombe zijn nog intact.

De oude Egyptenaren gaven het de naam Set Neferu, wat "zetel van schoonheid" betekent. Van 1903-1906 ontdekte een Italiaanse expeditie ongeveer tachtig graven, waarvan sommige toebehoorden aan koninklijke kinderen. Velen raakten zwaar beschadigd nadat ze waren verbrand en of werden gebruikt als stallen voor ezels en kamelen. Een van de meest bekende graven is die van Nefertari, de meest geliefde van de talrijke vrouwen van Ramses II. Ter ere van haar bouwde hij een prachtige tempel in Abu Simbel.

De lunch wordt geserveerd in een lokaal restaurant in Luxor, Overnachting in Luxor.

► Dag 3-Luxor-Hurghada

Na het ontbijt ontmoet je je privé-gids die je vergezelt voor een bezoek aan:

Medinat Habu-Tempel:

In de oudheid stond Madinat Habu bekend als Djanet en volgens het oude geloof was dit de plaats waar Amon voor het eerst verscheen. Zowel Hatsjepsoet als Toetmosis III bouwden hier een tempel gewijd aan Amon en later bouwde Ramses III zijn grotere herdenkingstempel op de plaats.

Eerste Pyloon - de tempel van Ramses III Tijdens zijn tijd werd Djanet het administratieve centrum van West-Thebe. Het hele tempelcomplex was omgeven door een massieve, versterkte ommuurde muur, met een ongewone poort aan de oostelijke ingang, bekend als de paviljoenpoort. Deze structuur, een kopie van Syrische migdol-forten, is iets dat je niet zou verwachten in Egypte. Ramses III, een militair, zag waarschijnlijk de deugd in een dergelijke structuur. Waarschijnlijk heeft Rameses hier van tijd tot tijd gewoond, omdat ten zuiden van het open voorplein van deze tempel een koninklijk paleis was gebouwd, terwijl aan weerszijden van de tempel priesterwoningen en administratieve gebouwen lagen. Oorspronkelijk verbond een kanaal met een haven buiten de ingang de tempel met de Nijl. Maar dit is lang geleden door de woestijn uitgewist.
Madinat Habu-tempel vanuit de lucht

Ramseum:

Ramesseum, de graftempel van Ramses II (1279-13 v.Chr.), werd gebouwd op de westelijke oever van de rivier de Nijl in Thebe in Opper-Egypte. De tempel, beroemd om zijn 17 meter hoge zittende standbeeld van Ramses II (waarvan alleen fragmenten over zijn), was opgedragen aan de god Amon en de overleden koning. De muren van het Ramesseum, dat slechts voor de helft bewaard is gebleven, zijn versierd met reliëfs, waaronder scènes die de Slag bij Kades, de Syrische oorlogen en het Festival van Min

► Deir El Madina:


De belangrijkste begraafplaats van de koninklijke werklieden in Deir el-Medina ligt ten westen van het dorp, op de helling van de Thebaanse heuvels. De meeste graven werden gebouwd tijdens de 19e dynastie. Sommigen van hen zijn indrukwekkend in hun decoratie en grootte. Tegen de tijd van de 20e dynastie waren de graven veranderd in familiegraven waarin de afstammelingen van de oorspronkelijke eigenaren werden begraven. Er werden kleine wijzigingen aangebracht, afgezien van de toevoeging van een andere ondergrondse grafkamer. De lagere gangen van de oostelijke heuvel van Qurnet Murai waren de plaats van begrafenissen van baby's en kinderen. Meer dan honderd kinderen werden daar begraven in gewone aardewerken kruiken of amforen, in manden, zelfs vismanden, in kisten, dozen of in echte doodskisten. De armste begrafenissen waren die van doodgeboren baby's. Ze bevatten geen sieraden of amuletten, alleen kleine vaten gevuld met voedsel voor het hiernamaals. De graven van de volwassenen lagen hoger. Veel van deze graven dateren uit de 18e dynastie
Lunch Tijdens de rondleiding.

Rijd naar Hurghada

Hoogtepunten

 • ►  Luxortempel
 • ► Karnak-Tempel
 • ► Vallei der Koningen
 • ►  Koningin Hatsjepsoet-tempel
 • ►  Kolossenzen van Memnon
 • ►  Madinet Habu-Tempel,
 • ►  De Ramsseum-Tempel
 • ►  Deir El Madina
 • ► Vallei der Koninginnen

► Inbegrepen:

 • ►  2 nachten accommodatie in 5* hotel met ontbijt.Nile Palace of Sonesta st George
 • ►  Tour naar Hatshepsut-tempel, Vallei der Koningen en Vallei der Koninginnen
 • ►  Tour naar de Karnak-tempel en de Luxor-tempel.
 • ►  Tour naar Habu-tempel, Vallei der Edelen en Deir el Madina
 • ► Engelssprekende professionele gids.
 • ►  Shoppen door beroemde bazaars.
 • ►  De assistentie van ons personeel tijdens rondleidingen
 • ►  Flessenwater tijdens je reis.
 • ►   Ophaalservices van je hotel en terugbrengen.
 • ► Lunch in een lokaal restaurant (vegetarisch eten is beschikbaar)
 • ► Entreegelden
 • ►  Alle transfers per voertuig met airconditioning

 ► Niet Inbegrepen::

 • ► Eventuele extra's
 • ► Persoonlijke uitgaven
 • ► Geluids- en lichtshow
 • ► Fooien
 • ► Diner in het hotel

►Vergeet niet om mee te nemen:

 • ►  Zonnebril met hoed
 • ► Zonnecrème
 • ► Kopie van paspoorten
 • ► Ontbijt

We adviseren u vanwege het vroege vertrek een ontbijtbox te bestellen bij het hotel

Annuleringsbeleid

 • ► Annuleer tot 1 dag van tevoren voor een volledige terugbetaling

Route

 1. الغردقة
 2. الأقصر